Acil iniş izni istiyoruz, bomba tehdidi var

Bir yolcunun bomba ihbarı üzerine İstanbul’a acil iniş yapan Onur Hava Yolları’na ait uçağın pilotu ile kule arasındaki telsiz konuşmalarının detayları ortaya çıktı.Onur Haya Yolları'nın OHY 223 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağı Antalya’dan havalan

Acil iniş izni istiyoruz, bomba tehdidi var

Bir yolcunun bomba ihbarı üzerine İstanbul’a acil iniş yapan Onur Hava Yolları’na ait uçağın pilotu ile kule arasındaki telsiz konuşmalarının detayları ortaya çıktı.

Onur Haya Yolları'nın OHY 223 sefer sayılı Airbus 320 tipi yolcu uçağı Antalya’dan havalandıktan sonra Afyon üzerindeyken bir yolcunun “Üzerimde bomba var” demesi üzerine uçak İstanbul’a acil iniş yapmıştı.
 
Uçağın havalimanına iniş yapmasıyla birlikte içeri giren özel harekat polisleri, ihbarı yapan yolcu İ.Ö.’yü gözaltına almıştı Büyük bir paniğe neden olan olayın ardından uçağın pilotu ile kule arasında yaşanan telsiz konuşmalarının detayları ortaya çıktı.
 
Pilot ve kule arasındaki telsiz konuşmaları şöyle:
 
"Pilot: Acil iniş izni istiyorum
 
Kule: Sebebini söyler misiniz?
 
Pilot: Sebep, bir yolcunun bomba tehdidi.
 
Kule: Beklemede kalın: Pilot: Tekrar ediyorum, acil iniş izni istiyoruz. Bomba tehdidine karşı gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorum.
 
Kule: Hangi piste inmek istersiniz?
 
Pilot: Kısa piste"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem