Acı haberler peş peşe geldi!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik  operasyonda 2 asker şehit düştü, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı.     Teröristler tarafından Fırat Mahallesi'nde bir eve tuzaklanan el  yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin ev araması faaliyeti

Acı haberler peş peşe geldi!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik  operasyonda 2 asker şehit düştü, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı.  
 
Teröristler tarafından Fırat Mahallesi'nde bir eve tuzaklanan el  yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin ev araması faaliyeti sırasında patladı.
 
Çöken binanın enkazı altında kalan 7 askerden 2'si şehit düştü. Sağ  olarak kurtarılan 5 asker Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı.
 
Yaralı 5 güvenlik görevlisinin tedavisi sürüyor.
 
1 ASKER 1 POLİS ŞEHİT
 
Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart günü uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, kazılan hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak amacıyla başlatılan operasyonlara bugün de devam edildi. Jandarma ve polis özel harekat polisinin ortak yürüttüğü operasyonda bu Sabah PKK'lı keskin nişancı ateşiyle  uzman çavuş 28 yaşındaki Vedat Aykut şehit oldu. ağır yaralandı.
 
Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş Vedat Aykut, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Nusaybin'de operasyonların devam ettiği bir başka bölgede, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli ağır yaralandı.  Polis Coşkun Nazilli kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Nusaybin'de jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyon kapsamında, tankların belirlenen hedeflere tank atışı devam ediyor. Zaman zaman mahallelerden patlama ve silah sesleri duyulurken, patlama sonrası ise yoğun dumanlar yükseldi.
 
Kuzey Irak'ta 1 asker şehit!
 
Son dakika haberi Kuzey Irak'tan geldi. TSK açıkladı... IŞİD terör örgütünce peşmerge tarafına atılan mermiler sonucu 1 Türk askeri şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız...
 
Tark Silahlı Kuvettleri tarafından yapılan açıklamaya göre IŞİD terör örgütünün peşmerge tarafına attığı katyuşa mermilerinin bir kısmı Türk askerinin de konuşlu olduğu Gedu üs bölgesine düştü.  1 Türk askeri şehit oldu, 1 asker de yaralandı.  Yaralı asker Türkiye'ye getirilerek Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırı sonrada bölgede tespit edilen IŞİD terör örgütü hedefleri ateş altına alındı. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız...
 
TSK'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"26 Mart 2016 tarihinde; Irak Kuzeyinde DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düşmüştür. Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımız helikopterle Türkiye'ye tahliye edilmiştir. Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine Şırnak Devlet Hastanesi'nde devam edilmektedir. Bölgede tespit edilen DEAŞ Terör Örgütü hedefleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."
 
Son dakika: İzmir, Kuzey Irak'ta şehit verdi
 
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'daki Başika Kampı'na IŞİD'in ateş açması sonucu şehit olan askerin İzmirli Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır olduğu öğrenildi. Askeri heyet, şehit üsteğmenin babası Haluk Cazgır'a acı haberi verdi. 
 
Kuzey Irak'ta Musul yakınlarında IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarda IŞİD'in attığı Katyuşa roketatarına ait bir mermi saat 15.10 sıralarında Başika Kampı'na düştü. Genelkurmay Başkanlığı'nın “Gedu Üs Bölgesi" olarak duyurduğu kampta bir asker hafif yaralanırken İzmir Karşıyakalı Üsteğmen İsmail Cengiz (28) şehit oldu. Acı haber şehidin babası Haluk Cazgır'a saat 19.15 sıralarında İzmir Karşıyaka Çarşı'daki evinde askeri heyet tarafından verildi. Annesi trafik kazasında ölen şehit üsteğmen İsmail Cazgır'ın bekar olduğu öğrenildi. 
 
Üsteğmen Cazgır'ın daha önce Şırnak, Kıbrıs ve son olarak Çorlu Topçu Alayı'nda görev yaptığı, birkaç ay önce geçici görevle Kuzey Irak'a gittiği arkadaşları tarafından açıklandı. Koyu Karşıyaka Spor taraftarı olan İsmail Cazgır'ın şehit olduğu haberi Karşıyaka camiasında büyük üzüntü yarattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem