Acı Haber Yine Şehit!

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda yaralanan askerlerden durumu ağır olan 1 uzman çavuş, Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 askerin ise hastanede

Acı Haber Yine Şehit!
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında bugün çıkan çatışmalarda yaralanan askerlerden durumu ağır olan 1 uzman çavuş, Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 5 askerin ise hastanede tedavisine devam ediliyor.
 
Sur'dan gelen şehit haberinin hemen ardından bir acı haber de Şırnak'tan geldi. Teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli uzman çavuş Ümit İnan şehit oldu.
 
2 ARALIK'TAN BERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR
 
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık günü, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
 
İLÇEDEN SIK SIK SİLAH VE PATLAMA SESLERİ YÜKSELDİ
 
Sur'da bugün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi.
 
YARALI 6 ASKERDEN 1'İ ŞEHİT DÜŞTÜ
 
Çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda toplam 6 asker yaralandı. Yaralanan askerlerden durumu ağır olan 1 uzman çavuş, Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
 
Sur'da ise çatışmalar yer yer sürüyor.
 
CİZRE'DEN DE ACI HABER GELDİ
 
Şırnak'ın 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar sürüyor.
 
ROKETATARLI SALDIRIDA 1 ŞEHİT
 
İlçenin Cudi Mahallesi'nde süren operasyonlar sırasında teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda, Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli Uzman Çavuş Ümit İnan şehit oldu.
 
GÜN BOYU PATLAMA VE SİLAH SESLERİ
 
İlçenin Cudi Mahallesi'nde operasyonlar devam ederken, gün boyu silah ve patlama sesleri duyuldu.
 
TSK'DAN AÇIKLAMA: İKİ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ KURTARILAMAYARAK ŞEHİT DÜŞTÜ
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
 
"08 Ocak 2016 tarihinde saat 12.00'de Şırnak ili Cizre ilçesinde ve saat 13.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu, iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
SUR'DA DEVAM EDEN OPERASYONLARDAN KARELER
 
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre kararlılıkla devam edem operasyonlar sonucu bölge halkının desteğini alamayan ve köşeye sıkıştığı belirtilen PKK'lıların vatandaşların evlerini yaktığı belirtildi.
 
Sur'da devam eden operasyonlar sırasında çekilen fotoğraflar bölgedeki güvenlik kaynakları tarafından paylaşıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem