Acemi kasaplara özel sağlık paketi

Paketle, bayram günü olası yaralanmalara karşı ilk müdahalenin hızlı yapılması amaçlanıyor.Eczacı Hakan Deliormanlı, Kurban Bayramı öncesi içerisine antiseptik solüsyon, pamuk, sargı bezi, yara bandı ve gazlı bez koyduğu bir paket hazırladı. Adını ‘Ya evd

Acemi kasaplara özel sağlık paketi

Paketle, bayram günü olası yaralanmalara karşı ilk müdahalenin hızlı yapılması amaçlanıyor.

Eczacı Hakan Deliormanlı, Kurban Bayramı öncesi içerisine antiseptik solüsyon, pamuk, sargı bezi, yara bandı ve gazlı bez koyduğu bir paket hazırladı. Adını ‘Ya evde yoksa paketi' koyan Deliormanlı, bayramda eczanelerin kapalı olması nedeniyle, kurban kesiminde yaşanabilecek küçük kazalara karşı bu şekilde önlem aldıklarını belirtti.

Acemi kasapları düşünerek böyle bir paket hazırladıklarını ifade eden Hakan Deliormanlı, ‘‘Bayramın ilk günü biz nöbetçiyiz. Bu nedenle ufak yaralanmalarda lazım olacak bir paket hazırladık. Bu şekilde amacımız gelen kişileri bekletmeden hizmet verebilmek. Bunu ufak tefek yaralanmalar için hazırladık fakat önemli yaralanmalarda kişilerin kanamayı hemen durdurarak bir an önce ilk yardıma müracaat etmeleri gerekmekte. ‘Ya evde yoksa' paketi ile bayrama hazırız" dedi.

Hazırlanan ilginç paketi gören vatandaşlar ise, böyle bir uygulamanın her yerde bulunmadığını ve bayramda nöbetçi eczane bulmak için zorlandıklarını, açık eczanelerde sıra beklemek yerine böyle bir paketin hazır bulundurulmasını desteklediklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem