Abdullah'tan 8 bin mahkuma Hac affı

 Suudi Arabistan Kralı Abdullah, 8 bin 920 mahkumu Hac öncesi affetti. Her yıl uygulanan af yasası, bu yıl erken uygulandı. Cidde Valisi Prens Macid bin Abdulaziz başkanlığında toplanan mahkum haklarından sorumlu komite, bir süreden beri yaptığı çalışmala

Abdullah'tan 8 bin mahkuma Hac affı

 

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, 8 bin 920 mahkumu Hac öncesi affetti. Her yıl uygulanan af yasası, bu yıl erken uygulandı.
 
Cidde Valisi Prens Macid bin Abdulaziz başkanlığında toplanan mahkum haklarından sorumlu komite, bir süreden beri yaptığı çalışmalar ile 8 bin 920 kişinin dosyalarını Kral Abdullah'a sundu. Kral Abdullah da bu mahkumların affedilmelerini ve serbest bırakılmalarını emretti.
 
Kral Abdullah öteden beri uygulandığı şekliyle dünyanın farklı ülkelerinden 1400 kişiyi hacca davet etti.
 
Evkaf Bakanlığı tarafından ilan edilen davetli listesi kapsamında Endonezya, Hindistan, Bangladeş, Pakistan, Türkiye, Tayland, Filipinler, Kamboçya, Kazakistan, Srilanka, Tacikistan, Nepal, Afganistan, Vietnam, Malezya, Rusya, Çin, Hong Kong, Singapur, Myanmar, Japonya, Laos, Butan, Yeni Gine, Tayvan, Güney Kore, Maldivler, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Güney Sudan ve bazı Afrika ülkelerden toplam 1400 kişi Hac vazifesini ifa için Suudi Arabistan'a gelecek.
 
Sözkonusu kişilerin, Kral'ın davetlisi olarak en üst düzeyde ağırlanması beklenirken, çeşitli bakanlıklar da eklendiğinde davet edilenlerin sayısının 20 bini bulduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem