Abdullah Gül o isme ağzının payını verdi

CumhurbaşkanıI Abdullah Gül, Harvard Üniversitesi'nden mezun olan oğlunun diploma törenine katılmak için geldiği Boston'da, Harvard Kennedy School'da konuştu. Gül, konuşmasından sonra panele katılanların sorularını cevapladı. Harvard Tıp Fakültesi'nde çal

Abdullah Gül o isme ağzının payını verdi
CumhurbaşkanıI Abdullah Gül, Harvard Üniversitesi'nden mezun olan oğlunun diploma törenine katılmak için geldiği Boston'da, Harvard Kennedy School'da konuştu. Gül, konuşmasından sonra panele katılanların sorularını cevapladı. Harvard Tıp Fakültesi'nde çalıştığını söyleyen Dr. Emrah Altındiş söz alarak Gezi olaylarına görderme yaptı ve terbiye sınırlarını aşan ifadeler kullandı. Altındiş, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerini de siyasi gibi takdim etti. Emrah Altındiş'e "Kimse sana kolay kolay böyle soru sorma hakkı vermez" şeklinde cevap veren Gül şöyle devam etti:
 
‘Önce bunu bilmen gerekir'
 
"Gezi olaylarını ne kadar takip ettin bilemem. Söylediklerinde epey bir yanlışlık var. Her şeyden önce ben Cumhurbaşkanı olarak Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerle ilgili TBMM'de yaptığım konuşmada başsağlığı diledim. Üzüntülerimi bildirdim. Gayet açık şekilde paylaştım. Önce bunu bilmen gerekir. Tabi çok doğru olmayan sözler var. Her gün 3 kadın öldürülüyor, derken bunlar 70 milyonluk ülkede maalesef olmaması gereken adi olaylar. Bnlar başka ülkede de var. Bunların hepsini siyasi cinayet gibi takdim etmen doğru değil. Bunu da önce bilmen gerekir."
 
Gezinin ilk çıkışının çevre şikayetleri ile başladığını belirten Gül, "Ama ilk bir iki gün içinde doğru bir şekilde kontrol edilemeyince Türkiye'deki bütün illegal örgütler bu olayı istismar etmek için sokağa döküldüler. Bu illegal örgütlerin ne olduğunu burada saymama gerek yok. Bunların bir kısmı ABD'nin terör listesinde olan illegal örgütler. Bunların hepsi tabiki çok üzücü" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem