AB'den Türkiye'ye vize müjdesi

AB'nin İçişlerinden sorumlu komiseri Cecilia Malmström Türkiye'ye vize kolaylığı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi:AB-Türkiye ilişkilerinde iyimser olmaya ihtiyaç var. Benim değişmez inancım şartları yerine getirmesi ve istemesi halinde Türkiye'nin Avr

AB'den Türkiye'ye vize müjdesi

AB'nin İçişlerinden sorumlu komiseri Cecilia Malmström Türkiye'ye vize kolaylığı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi:

AB-Türkiye ilişkilerinde iyimser olmaya ihtiyaç var. Benim değişmez inancım şartları yerine getirmesi ve istemesi halinde Türkiye'nin Avrupa'ya ait olduğudur. Bazı meslek grupları için vize ücretlerini nasıl düşürebileceğimizi inceliyoruz. Bu konuda önceliğimiz gençler ve öğrenciler. Artık her ülke Türkiye'den kafasına göre belge isteyemeyecek"

Avrupa Birliği'yle üyelik müzakereleri fiilen donan Türkiye'nin Brüksel'den en önemli beklentilerinden birini vizesiz seyahat oluşturuyor. Ankara henüz bu hedefe uzak olsa da Türk vatandaşlarının sıkıntılarını azaltma amaçlı bazı adımların hazırlığı sürüyor.

SCHENGEN VİZESİ KOLAYLIĞI

Bu konudaki en yetkili isim olan AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström son gelişmeleri Milliyet'e değerlendirdi:

"Gelinen aşamada işe mevcut yasal temel olan vize yasasını kullanarak başlayacağız. Bu yasa üye ülkelere Schengen vizesi için başvuranlara kolaylık sağlama yükümlülüğü getiriyor. Bununla yapabileceğimiz çok şey var. Belki bunlar çok büyük adımlar olarak görülmeyebilir ancak Türk vatandaşlarının işini somut şekilde kolaylaştıracak adımlar olacak. Başvurular kolaylaşacak. Bir iki hafta içinde uyumlaştırılmış belge listesini açıklayacağız. Böylelikle her ülke kafasına göre belge isteyemeyecek. Bazı meslek grupları için vize ücretlerini nasıl düşürebileceğimiz üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda önceliğimiz gençler ve öğrenciler. Bazı gruplardan ücret alınmaması da gündeme gelebilir. Süreci kolaylaştıracağız ve bazı yerlerde ek konsolosluklar açılması gündeme gelecek. Türk yetkililerle en uygun yerlerin neresi olacağı konusunda temastayız."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler