"ABD Gülen'i tıpış tıpış verecek!"

Süleyman Soylu'dan önemli açıklama...

"ABD Gülen'i tıpış tıpış verecek!"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyada terörizme karşı yürütülen ortak mücadelenin meşruiyeti için Amerika, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermek zorundadır. Bunun üzerinden söylediğimiz söz, tıpış tıpış verecekler" dedi.

Ankara'nın Kazan İlçesi'nde bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan F-16'lar başta TBMM olmak üzere Ankara'da birçok noktaya bomba yardırdı. F-16'ların 4. Ana Jet Üssü'nden havalandığının öğrenilmesi üzerine üs önüne akın eden Kazanlılar, uçakların havalanmasını engellemek için başta üssün elektriklerini keserken, uçakların iniş ve kalkış sırasında görüş mesafelerini engellemek için saman balyaları, kamyonlar dolu araç lastiği ve anız yaktı. Bu yapılanların, uçakların kalkışına tam engel olamadığını gören Kazan halkı, üsse girerek pisti işgal etmek istedi. 4. Ana jet Üs Komutanlığı'nda bulunan askerlerin ateş açması sonucu 9 kişi şehit düşerken, 91 kişi de yaralandı. Karanlık gecenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 16 gündür sokaklarda demokrasi nöbeti tutmaya devam eden Kazan halkına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve eşi de katılarak destek verdi. Demokrasi nöbetine ayrıca Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Revza Kavakçı, Ahmet Gündoğdu, Kazan Kaymakamı Engin Aksakal, Ankara Amatör spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu da katıldı.

ABD, GÜLEN'İ TIPIŞ TIPIŞ VERECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, "Dünya, terörizmin her türlüsüyle mücadele ediyor. Türkiye, nem demokrasiye karşı işlenmiş bir cinayet, hem de özellikle milletin özgürlüğüne ve hürriyetine karşı girişilen adi bir saldırı, darbe ile karşı karşıya kalmıştır. Türkiye. Dünya'nın hiçbir devletin, özellikle demokrasiyi kendisine rehber edinen devletler bunun üstünü örtemezler. Dünyada terörizme karşı yürütülen ortak mücadelenin meşruiyeti için Amerika, Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermek zorundadır. Bunun üzerinden söylediğimiz söz tıpış tıpış verecekler" dedi.

TÜRKİYE, HUKUK NİZAMINDAN BİR MİLİM SAPMAMAKTADIR

Türkiye'nin, bütün dünyaya örnek olabilecek şekilde hukukla beraber hareket ettiğini, hukuk devletinin gereğini yerine getirdiğini belirten Bakan Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Açığa almalar ve yapılan soruşturmalar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hem 137. maddesi, hem onu takip eden 140 ve ardından takip eden tüm maddelerin içerisinde bir hukuk nizam içerisinde gerçekleşmektedir. Bir de 667 sayılı kararnamemiz var. Bu da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ve hukuk içerisinde gerçekleştirilen bir süreçtir. Türkiye hukuk nizamından bir milim sapmamaktadır. Bu kadar karşı karşıya kalmış olduğu tüm sıkıntılara rağmen gayri kanuni, gayri hukuki, gayri ahlaki ve antidemokratik bir darbe girişimine rağmen Türkiye bütün dünyaya örnek olabilecek şekilde hukukla beraber hareket etmektedir. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti adil bir devlettir. Ak Parti hükümeti de milletine karşı sorumlu ve adaletle davranmayı kendisine rehber edinen bir hükümettir. Burada mücadele ettiğimiz FETÖ'dür, yani bir terör örgütüdür, sapkın bir anlayışın uzantılarıdır. Sapla samanı karıştırmayız. Büyük bir itina ile bütün arkadaşlarımız görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır ama bunların da kendilerini çok iyi gizledikleri ve bize herkesin bu konuda hem müsamaha göstermesi, hem de yardım etmesi elbette ki en temel beklentilerimizden bir tanesidir."

YARIN MİLET BİZE BUNU SORAR

Biraz sabırlı olunması gerektiğini belirten bakan Soylu, bu süreç içerisinde büyük bir titizlikle çalıştıklarını kaydetti. Soylu, "Şöyle bir sorumluluğumuz var; Bu hainlerden bir tanesinin görevinin başında kalması, yarın milletimize silah doğrultması, Allah korusun yine bizim sorumluluğumuzdadır. Yarın millet bunu bize sorar. Bunun sorumluluğunda, bilinciyle hareket ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. O açıdan yapacağımız işi hakkaniyetle yapacağımızı ve bu konuda çok dikkat edeceğimizi, dikkat ederseniz çalışma hayatında bir aksama yok şu anda. İşine gücüne devam ediyor. Gerek özel sektör, gerekse kamu, bütün edimlerini ve sorumluluklarını yerine getiriyor. Biz aziz milletimize minnettarız inanın bu şanlı demokrasi direnişi gibi Türkiye'nin 15 gün zaman zarfı içerisinde 9 milyar dolar civarında bir dövizin bozdurulup nakit kaynağının millet tarafından iç piyasada sağlanmış olması da aslında dünyaya bu demokrasi dersi gibi verilen bir ekonomi dersidir. Bir taraftan ekonomi dersi veriyoruz, bir taraftan demokrasi dersi veriyoruz. İhtiyaçları varsa, başka dersler de veririz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler