ABD'den flaş Türkiye açıklaması!

İncirlik Üssü ile ilgili açıklama geldi...

ABD'den flaş Türkiye açıklaması!
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter başarısız darbe girişimi sırasında elektrikleri kesilen İncirlik Üssü'ndeki durumun yakın zamanda normale döneceğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Savunma Bakanı Fikri Işık ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, demokratik yollarla seçilmiş hükümeti desteklediklerini dile getirdiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre Carter, Savunma Bakanı Işık'ın başarısız darbe girişiminin IŞİD'e karşı ortak mücadeleyi etkilemeyeceğini açıklıkla söylediğini de belirtti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter "İncirlik'e gelince, ortada ordu öğelerinin de karıştığı bir darbe durumu var ve bu da operasyonları etkiledi. Ancak Bakan Işık, İncirlik'te durumun kısa sürede normale döneceği konusunda bana güvence verdi" dedi.

IŞİD'e karşı yürüttükleri operasyonların durumdan etkilenmediğini söyleyen ABD Savunma Bakanı Carter, "Sorun elektrik kesilmesi kaynaklı. Kendisi ile konuşmaktan büyük memnuniyet duydum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler