ABD Başkanı Obama’yı protesto edecekler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Sekreteri Sinan Sungur, G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'yı 15 Kasım Pazar günü Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde ayakkabı ve çuvallarla protesto edeceklerini söyledi.TGB Ge

ABD Başkanı Obama’yı protesto edecekler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Sekreteri Sinan Sungur, G-20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama'yı 15 Kasım Pazar günü Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde ayakkabı ve çuvallarla protesto edeceklerini söyledi.

TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur, TGB Antalya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, sıradan bir G-20 protestosuna hazırlanmadıklarını belirterek, "Eli kanlı devletin başkanı Türkiye'de gereken cevabı almalıdır. Amerika bölgede yeniliyor. Türkiye'de kullandığı taşeron PKK yeniliyor. Türkiye'de emperyalizme büyük kin ve öfke var. TGB yapacağı çıkışla bu kin ve öfkenin sesi olacaktır. Korku dağları Türkiye'nin her yerini sardı. Özellikle Antalya'da yoğun güvenlik önlemleri var. Toplantının yapılacağı ilçe kırmızı çizgilerle halktan arındırılmış durumda. Bu alınan önlemlerin Türk gençliği için geçerliliği yoktur. Siz bu gençliği kırmızı çizgilerle koca salonlarla yapacakları karşılamayı engelleyemezsiniz. Gittik geçmişte o çuvalı geçirdik" dedi.

Obama'yı karşılama eylemlerinin de engellenemeyeceğini dile getiren Sungur, "Türkiye'nin bütün üniversitelerinde bugün itibariyle çalışmalarımız başladı. 1 hafta boyunca Obama'yı üniversitelerde protesto edeceğiz. 15 Kasım günü Türkiye'nin bütün üniversiteleri ve bazı liselerden gençler Antalya'da olacak. 15 Kasım günü saat 13.00'da Büyükşehir Belediyesi önünde toplanacağız. Antalya'nın o gün en büyük eylemlerinden birini gerçekleştireceğiz. Güvenlik önlemleri zorlanmaya devam ederse Serik ilçesinin de sınırlarına dayanmayı biliriz. Yapılacak protestoyu engellemeye çalışmak Türk emniyetine, Türkiye'nin bürokrasisine yakışan tavır olmaz. ABD'nin verdiği silahlarla PKK polisimizi şehit ediyor.Bizi engellemeye kalkarlarsa da gençliğin kararlılığını Türkiye, Antalya ve tüm dünyaya göstermek boynumuzun borcudur. Çuvalı nasıl geçirdiysek, Obama'yı da öyle karşılarız" diye konuştu.

Çuval ve ayakkabılarla Büyükşehir Belediyesi önünde protestolarını gerçekleştireceklerini aktaran Sungur, kimsenin kendilerini engellemeye çalışmaması gerektiğini kaydetti.

ABD Başkanı Obama’yı protesto edecekler

ABD Başkanı Obama’yı protesto edecekler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem