ABD Bakanı Clinton Türkiye'de

 Clinton'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve öteki ilgililer karşıladı. Bu arada, Hillary Clinton'ın gelişi dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Hillary Clinton, Cumhurba

ABD Bakanı Clinton Türkiye'de

 

Clinton'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve öteki ilgililer karşıladı.

 

Bu arada, Hillary Clinton'ın gelişi dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

 

Hillary Clinton, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Tarabya Köşkü'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde kabul edilecek.

 

Gündem "Suriye''

9 Afrika ülkesini kapsayan turu kapsamında Gana ve Benin'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a eşlik eden üst düzey yetkililer, "Esed rejiminin yıkılmasını hızlandırmayı amaçlayan yeni yaptırımların çok yakında uygulamaya konacağını" söyledi.

 

Adının açıklanmasını istemeyen yetkililer, bu yaptırımların halihazırda devam edenlere ek olarak uygulanacağını; kabine üyeleri, rejimi destekleyen İranlı kişiler ve kuruluşlar gibi Esed'in yakın çevresini hedefleyeceğini belirtti.

 

Clinton'ın gündeminde Türk yetkililer ve Suriyeli muhaliflerle Esed'in ardından yaşanacak demokratik geçişte rehberlik edecek "ortak işlevsel bir tablo" oluşturulması bulunuyor.

 

Clinton'un, Suriye'den Türkiye'ye kaçan on binlerce Suriyeliye insanı yardımı artırarak 5,5 milyon dolarlık ek yardım paketini açıklaması da bekleniyor.

 

Suriye'de durumun giderek kötüleştiğine ve muhaliflerin gücünü artırdığına işaret eden yetkililer, Clinton'ın Türkiye'nin son gelişmeler sonrasındaki tutumunu öğrenmeye çalışacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler