AB Yüzümüze ayrı arkamızdan ayrı

AB üyesi 27 ülkenin, Avrupa Adalet Divanı'na gönderdikleri bir rapor, bu ülkelerin kamuoyu önünde farklı, perde arkasında farklı hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.Avrupa Adalet Divanı, Türklere vizesiz seyahat hakkı tanınması amacıyla açıla

AB Yüzümüze ayrı arkamızdan ayrı

AB üyesi 27 ülkenin, Avrupa Adalet Divanı'na gönderdikleri bir rapor, bu ülkelerin kamuoyu önünde farklı, perde arkasında farklı hareket ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Avrupa Adalet Divanı, Türklere vizesiz seyahat hakkı tanınması amacıyla açılan davayı 6 Kasım'da görüşecek. Türk vatandaşı Leyla Demirkan'ın açtığı dava üzerine toplanacak Avrupa Adalet Divanı'na üye ülkelerin tamamı, gönderdikleri savunmalarında vize uygulamasından yana olduklarını bildirdi

 Rapor, her fırsatta Türkiye'yle vizelerin kaldırılmasını amaçladıklarını belirten Portekiz, İtalya, İsveç, Hollanda ve İngiltere gibi ülkelerin Ankara'ya vermiş olduğu vize desteğinin de göstermelik olduğunu ortaya çıkardı.

VİZE UYGULANSIN TAVRI ALINDI

Avrupa Adalet Divanı, davalı durumundaki üye ülkelerden savunmalarını istedi. 27 üye ülke de Adalet Divanına konuyla ilgili takındıkları tutumu yazıyla bildirdi. Tüm ülkeler, Avrupa Adalet Divanı'na Türklere vize uygulamasının devam etmesi görüşünde olduklarını bildirdi. Davanın Avukatı Dr. Rolf Gutmann üye ülkelerin tamamının da Türklere vize serbestliğine karşı çıktığını söylerken bunun kararda etkili olup olmayacağına ilişkin bir yorum yapamayacağını söyledi.

BERLİN MAHKEMESİ KARAR VEREMEDİ

Stuttgart'ta yaşayan annesinin yanına gelmek isteyen Leyla Demirkan'a Almanya vize vermedi. Demirkan, hizmet almak ve hizmet sunmanın vize muafiyetinin dışında olduğunu ileri sürerek, Avukatı Gutmann aracılığıyla Almanya Dışişleri Bakanlığı aleyhine, seyahat özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle dava açtı. Davayı görüşen Berlin Brandenburg Eyalet Yüksek Mahkemesi, tarafları dinledikten sonra karar alamadı ve konuyu Avrupa Adalet Divanı'na gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem