AB PKK kucaklaşmasına tepkili

Yıllardır hem raporlarında hem ikili görüşmelerde BDP'ye terör örgütü ile arasına mesafe koyması gerektiğini ileten AB'den BDP-PKK kucaklaşması görüntülerine tepki geldi.  AB Komisyon Sözcüsü Sebastien Brabant, teröre destek verildiği algısı oluşturacak h

AB PKK kucaklaşmasına tepkili

Yıllardır hem raporlarında hem ikili görüşmelerde BDP'ye terör örgütü ile arasına mesafe koyması gerektiğini ileten AB'den BDP-PKK kucaklaşması görüntülerine tepki geldi.

 

 

AB Komisyon Sözcüsü Sebastien Brabant, teröre destek verildiği algısı oluşturacak her türlü hareketten kaçınılması gerektiğini söyledi.

Brabant, "Bizce yaşanan bu karşılaşmanın şartları tam olarak net olmasa da, AB olarak beklentimiz sorumluluk pozisyonunda bulunan herkesten terörizmi açıkça kınaması ve teröre destek verildiği algısını oluşturacak her tür hareketten kaçınılmasıdır" dedi.

Sözcü Brabant Kürt meselesinde barışçıl çözümün ancak ortak kültürel diyalog yollarını ve bölgede yaşayanların sosyo-ekonomik ve kültürel haklarını genişleterek sağlanabileceğini ifade ederek terörün bu çözüm sürecinde hiçbir yeri olmadığını ve olamayacağını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler