AB ile yeni yılda yeni sayfa

 Türkiye, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerinin yeni yılda İrlanda'nın AB dönem başkanlığını devralmasıyla hız kazanması bekleniyor.   Türkiye ilk olarak, Fransa'nın bloke ettiği ve hiçbir açılış kriteri bulunmayan Ekonomik ve Parasal Politika'nın

AB ile yeni yılda yeni sayfa

 

Türkiye, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerinin yeni yılda İrlanda'nın AB dönem başkanlığını devralmasıyla hız kazanması bekleniyor.
   
Türkiye ilk olarak, Fransa'nın bloke ettiği ve hiçbir açılış kriteri bulunmayan Ekonomik ve Parasal Politika'nın açılmasını istiyor. Fransa'nın bloke ettiği bir diğer fasıl olan Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu'nun da önümüzdeki 6 aylık süreçte açılması için çalışmalar devam ediyor.
 
Türk yetkililer Avrupa Birliği'nin siyasi irade göstermesi halinde, tüm fasılların çok kısa sürede açılabileceğini ve Türkiye'nin bu süreci hızla ve başarıyla tamamlayabileceğini vurguluyor.
 
Son 7 yılda Türkiye-AB arasında 33 fasıldan 13 fasıl müzakerelere açıldı, biri kapatılabildi. Türkiye'ye en fazla Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi engel çıkardı, 8 fasıl Ek Protokol'e takıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem