99 yaşında cinsel istismardan hüküm giydi

Şanlıurfa’da 99 yaşındaki bir kişi, 1 yıl önce yanına hizmetçi olarak aldığı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 3 yıl hüküm giydi. 1 yıldır cezaevinde yatan yaşlı adam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yardım istedi.Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Yayl

99 yaşında cinsel istismardan hüküm giydi

Şanlıurfa’da 99 yaşındaki bir kişi, 1 yıl önce yanına hizmetçi olarak aldığı kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 3 yıl hüküm giydi. 1 yıldır cezaevinde yatan yaşlı adam, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yardım istedi.

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Yaylak beldesinde oturan Şaban K., 1 yıl önce evine hizmetçi olarak aldığı genç kız tarafından kendisine cinsel istismarda bulunduğu iftirası atıldığını söyledi. Kızın iddiaları üzerine kendisinin tutuklanarak 3 yıl 4 ay hüküm giydiğini ve Akçakale Cezaevi’nde suçunu çekmeye başladığını ifade eden ve kendisinin Harran Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Üniversitesi’nden cinsel ilişkiye giremeyeceği yönünde raporu bulunduğunu belirten Şaban K., Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenerek, kendisinin affedilmesini istedi.

Bastonla ayağa kalkabilen Şaban K., “Yanıma bir hizmetçi aldım. Baktım iyi değildi, 2 gün kaldı evimde kovdum. Babasına iyi olmadığını söyledim ve kızlarını geri almalarını istedim. Geri aldılar. Kız savcılığa şikayetçi olmuş. Benim ilişkiye girdiğimi, kızlığını bozduğumu ve parmak attığımı söylemiş. Böyle bir şey yok. Babası da şahit olarak dinletilebilir. Babası da mahkemede görmediğini söylemiş. 3 yıl 4 ay ceza aldım. 1 yıldır yatıyorum. Dosyam kapandı. Mahkemeye aldığım raporu sundum” dedi.

AF İSTEDİ

Eşi 25 yıl önce vefat ettiğini belirten Şaban K., hizmetçi çalıştırdığı dönemde maddi durumunun iyi olduğunu ifade etti. Evinde bile kendisine bakamadığını belirten Şaban K., “Hastayım, ayakta durmakta zorlanıyorum. Evimde kendime bakamıyorum, cezaevinde nasıl bakacağım. 99 yaşına girdim” diye konuştu. 10 gün izinli olarak cezaevinden çıktığını belirten Şaban K., 2.5 yıl daha cezası bulunduğunu hatırlatarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan affedilmesini istedi.

Çocukları ve yakınlarının da kendisini bu olaylar nedeniyle evden kovduğunu belirten yaşlı adam, 10 gün cezaevinden izin alarak, dışarı çıktı. Dışarıda kimsenin yanına gidemeyen Şaban K.’ye aynı cezaevinde yatan bir başka hükümlünün yakını Ömer Doğanlı sahip çıktı. Doğanlı, "Şaban K., abim ile birlikte cezaevinde yatmış. Mağdur olduğunu söyledi. Biz de başvurduk. Kendisinin bir iftiraya uğradığını iddia ediyor. Cezaevinden öz bakımını yapamadığı için devletten, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den af edilmesini istiyor. Burada aldığı bir rapor da vardı. Harran Üniversitesi Hastanesi’nden aldığı bir rapor söz konusu. Bu rapor çerçevesinde daha önce serbest bırakılmış. Aldığı rapor ile cinsel vazifesini, cinsellik fonksiyonlarını yitirdiğini iddia ediyor. Bu raporun dosyaya konulmadığını söylüyor. Bunu yeniden sunmak istiyor. Cezasının kalan bölümünü ve belki de az kalan ömrünü dışarıda geçirmek istiyor" dedi.

Şaban K., cezasının geri kalan kısmını sivil hayatta geçirmek istediğini söylerken, Doğanlı ise sivil toplum kuruluşlarının da Şaban K.’ye sahip çıkılmasını istediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem