90 kilogram bomba alarmı!

 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lılar tarafından yol kenarına tuzaklanmış 90 kilogram "A 4" tipi patlayıcı bomba düzeneği askerler tarafından son anda farkedilerek büyük bir facianın önüne geçildi. Patlayıcının kontrollü patlatılması sırasında karayolu

90 kilogram bomba alarmı!

 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lılar tarafından yol kenarına tuzaklanmış 90 kilogram "A 4" tipi patlayıcı bomba düzeneği askerler tarafından son anda farkedilerek büyük bir facianın önüne geçildi. Patlayıcının kontrollü patlatılması sırasında karayolunda 1,5 metre derinliğinde, 4 metre genişliğinde çukur oluştu.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dicle ilçesine bağlı Yokuşlu Jandarma Karakolu'na lojistik ve ihtiyaç malzemesi taşıyan Jandarma Asayiş Komando Timi ekiplerince gerçekleştirilen yol kontrolünde büyük bir facianın önüne geçildi. Jandarma ekiplerinin titizlikle sürdürdüğü kontrollerde, yol kenarında el yapımı patlayıcı madde tespit edilince uzman ekipler çağrıldı. Olay yerine sevk edilen uzman ekipler yaptıkları incelemede, bir kısmı iki adet yağ tenekesi içerisine yerleştirilen patlayıcı madde ile 35 kilogramı toprak üstünde olan toplam 90 kilogram ağırlığında A 4 tipi patlayıcı bomba düzeneği tespit etti. Valilik patlayıcı maddenin kontrollü bir şekilde uzman ekipler tarafından olay yerinde imha edildiğini belirterek, patlama sırasında karayolunda 1,5 metre derinliğinde, 4 metre genişliğinde bir çukur oluştuğunu belirterek, "herhangi bir can ve mal kaybına fırsat verilmeden büyük bir facia son anda önlendi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler