9 Yıllık Polis Koleji yanlışlıkla kurulmuş

Bursa Polis Koleji'nin, 9 yıl sonra yanlışlıkla kurulduğu ortaya çıktı. Ankara Polis Koleji, Emniyet Teşkilatı'na rütbeli personel yetiştirmek amacıyla 1938 yılında Atatürk'ün talimatıyla kuruldu. 1985 yılına kadar Türkiye'de sadece bir tane polis koleji

9 Yıllık Polis Koleji yanlışlıkla kurulmuş
Bursa Polis Koleji'nin, 9 yıl sonra yanlışlıkla kurulduğu ortaya çıktı.
 
Ankara Polis Koleji, Emniyet Teşkilatı'na rütbeli personel yetiştirmek amacıyla 1938 yılında Atatürk'ün talimatıyla kuruldu. 1985 yılına kadar Türkiye'de sadece bir tane polis koleji vardı. 1985'te İstanbul, İzmir ve Afyonkarahisar'da da birer kolej açılarak, polis kolejlerinin sayısı dörde çıkartıldı. 1988 yılında Adana ve Kayseri'de de birer polis koleji açıldı. Afyonkarahisar Polis Koleji kapatılarak öğrencileri yeni kurulan bu iki koleje aktarıldı. Böylece polis koleji sayısı beşe yükselmiş oldu.
 
KOLEJLERİN KAPATILMASI KARARI ALINDI
 
Bir süre sonra ise polis kolejlerinin kapatılması kararı alındı. 1992'de İzmir, Adana ve Kayseri'deki, 1994'te ise İstanbul'daki kolej kapatıldı. Böylece, polis koleji sayısı yeniden teke düşürüldü.
 
Milliyet'in aldığı bilgilere göre, bu tablo, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004 yılında Bursa'ya yaptığı bir ziyaret sonrasında yeniden değişti. 1984'te kurulan ve polis memuru yetiştirilen Bursa Polis Okulu 2000 yılında kapatıldı.
 
POLİS OKULU YERİNE POLİS KOLEJİ
 
Bursalı siyasetçiler de polis okulunun yeniden açılması için dilekçe üstüne dilekçe verdi. Ancak dilekçelerde küçük bir hata yapılarak, emniyet teşkilatının memur sınıfının yetiştirildiği "polis okulu" yerine, rütbeli personelin yetiştirildiği "polis koleji" ibaresi kullanıldı. Başbakan Erdoğan da, Bursa ziyareti sırasında, talepler doğrultusunda polis kolejinin açılması talimatı verdi.
 
Bürokratlar ise daha önce kapatılan okulun kolej olmadığı bilgisini vermedi. Başbakan'ın da kolej talimatı vermesi üzerine, kolejlerin sırayla kapatılıyor olmasına rağmen koleji açmak için kollar sıvandı.
Önce torba yasalardan birine bir madde eklendi. Sonra Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan olumlu görüşler alındı. Sonunda 1984'te kurularak, 2000'de kapatılan Bursa Polis Okulu'nun yerleşkesine, İçişleri Bakanlığı'nın önerisi ve Bakanlar Kurulu'nun kararıyla Bursa Polis Koleji kuruldu.
 
9 YILDIR EĞİTİM VERİYORDU
 
Bursa'da dokuz yıldır eğitim veren polis kolejinin gelecek (2013-2014) eğitim öğretim yılından itibaren kapatılması kararlaştırıldı. Bursa Polis Koleji'ndeki yaklaşık 300 öğrenci, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Ankara Polis Koleji'ne aktarılacak. Böylece Ankara Polis Koleji'nin yaklaşık 900 olan öğrenci sayısı, bin 200'lere yükselmiş olacak.
 
Polis Koleji'ne bu birleşme nedeniyle bu yıl öğrenci alınmayacak. Yani kolejde, bu yıl birinci sınıf öğrencisi olmayacak. Böylece polis koleji, 2017 yılında mezun veremeyecek. Dolayısıyla Polis Akademisi de 2021'de kolej kökenli mezun veremeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem