80 telden fazla dökülen saça dikkat!

Saç dökülmesinin insanoğlunun en eski ve önemli güzellik sorunlarından biri olduğunu belirten Uzm. Dr. Ali Yaşar, bunun altında yatan nedenlerin araştırılması gerektiğini söyledi.Saç dökülmelerinin iz bırakan ve bırakmayan olmak üzere ikiye ayrıldığını be

80 telden fazla dökülen saça dikkat!

Saç dökülmesinin insanoğlunun en eski ve önemli güzellik sorunlarından biri olduğunu belirten Uzm. Dr. Ali Yaşar, bunun altında yatan nedenlerin araştırılması gerektiğini söyledi.Saç dökülmelerinin iz bırakan ve bırakmayan olmak üzere ikiye ayrıldığını belirten Uzm. Dr. Yaşar, "İz bırakan saç dökülmeleri, yanıklar, saçlı derideki ameliyat izleri, bazı mantar hastalıkları, çeşitli deri hastalıkları seyrinde görülen ve çoğu kez saçlı deri içerisinde bölgesel dökülme alanları şeklinde görülür. Dökülen saçlar tekrar çıkmayacağı için erken teşhis ve tedavi bilhassa önemlidir" diye konuştu. Uzm. Dr. Yaşar, iz bırakmayan dökülmelerde ise nedeninin ortadan kaldırılması halinde tekrar saç çıkma şansının yüksek olduğunu belirtti. Uzm. Dr. Yaşar, "İz bırakmayan saç dökülmelerinde en sık neden kansızlığın bazı şekilleri, özellikle demir eksikliği anemisidir. Bunun dışında vitamin B12, folik asit ve çinko gibi vitamin ve element eksiklikleri de bu tip dökülmeye sebep olmaktadır. Uzun süren çok sıkı zayıflama rejimleri bir başka nedendir. Başta kanser ilaçları olmak üzere bazı ilaçlar ve kimyasal maddeler, tifo gibi yüksek ateşli, ağır seyreden ve uzun süren hastalıklar, tiroid bezinin guatr gibi hastalıkları, geçirilen büyük cerrahi operasyonlar ve ağır psikolojik stresler böyle dökülmelere neden olabilir. Kadınlarda doğumdan 3-4 ay sonra başlayan ve tam nedeni anlaşılamamış bir özel dökülme şekli daha vardır ve 6 ay kadar sonra kendiliğinden düzelir" dedi.
Saçın yıkanması ve fırçalanması sırasında dökülen saçların yalancı dökülme olarak adlandırıldığını ifade eden Uzm. Dr. Ali Yaşar, "Bu hastalar genellikle bize avuç avuç, topak topak saç dökülmesinden yakınarak gelirler. Bunlar arasında gerçek saç dökülmesi olanlar çok fazla değildir. Çünkü tanımlanan dökülmeler saç yıkama ve fırçalama sırasında olan dökülmelerdir, yani dökülme aşamasında olan saçların doğal dökülmesidir. Yerlerine yenileri gelecektir" diye konuştu.
Yaşar, saçı günde 80 telin üzerinde dökülen kişilerin de kal kalma riski bulunduğunu belirtip, bir an önce bir doktüora başvurmalarını önerdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem