8 maden ocağı için flaş karar

Ermenek'in Pakumlu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı.Facianın ardından başlaşan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında fa

8 maden ocağı için flaş karar

Ermenek'in Pakumlu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağında eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı.

Facianın ardından başlaşan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında farklı zamanlarda 18 işçinin cansız bedenine ulaşılıp, cesetleri ocaktan çıkartıldı.

8 MADEN OCAĞINDA ÜRETİM DURDURULDU

Faciadan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı, bölgede faaliyet gösteren kömür ocaklarında denetim yaptı. Müfettişler tarafından denetim kapsamında hazırlanan rapor sonucunda 8 maden ocağında üretim durduruldu.

"OCAĞIN GÜVENLİĞİ İÇİN KONTROL YAPILACAK"

Teftiş kurulu kararında "Ocağın güvenliği açısından yapılması gereken havalandırma ve kaçış yolunu sağlamak üzere kazı yapılması, su atımı, işçilerin ve malzeme geliş gidişi için kullanılan yolların kontrolü çalışmalar daimi nezaretçi ve iş güvenliği uzmanının gözetiminde en az sayıda işçi ile gerçekleştirilecek. Bu sürede de üretim yapılmayacak." denildi.

Cenne Kömür havzasında 1'i açık maden, 1'i facianın yaşandığı Has Şekerler Madencilik olmak üzere 10 linyit ocağı bulunuyor. Akpınar Madenciliğe ait açık maden ocağı ise üretimine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem