8 ilde operasyon: 38 gözaltı

Aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu, Batman merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda ilaç ve reçete yolsuzluğu iddiasıyla 38 kişi gözaltına alındı.Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce adli biriml

8 ilde operasyon: 38 gözaltı

Aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu, Batman merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda ilaç ve reçete yolsuzluğu iddiasıyla 38 kişi gözaltına alındı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce adli birimlerle yapılan koordineli çalışmalarda, il merkezi ve ilçelerinde bazı kişilerin doktorlar adına sahte reçeteler oluşturarak ilaç ve reçete yolsuzluğu yaptıkları ve kamuyu zarara uğratarak, haksız kazanç elde ettikleri ihbarı üzerine soruşturmaya başlatıldı. Yapılan çalışmalarda, söz konusu iddialara konu olayların, doktorların hastane ve reçete işlemlerinde kullandıkları programlar üzerinden, sağlık kuruluşlarından bağımsız adreslerde, adına reçete düzenlenen şahısların bilgisi olmaksızın 3'üncü şahıslar tarafından reçete düzenlenerek gerçekleştiği, usulsüz olarak düzenlenen elektronik reçetelerin eczaneler aracılığıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na fatura edildiği öğrenildi. Toplam, 15 bin 270 adet sahte reçete düzenlendiği ve devletin 3 milyon 500 bin TL zarar uğratıldığının da tespit edilmesi üzerine, operasyon düğmesine basıldı. Soruşturma kapsamında, suça karıştığı anlaşılan şüpheli şahısların yakalanması için Batman, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Balıkesir, Mersin ve Denizli'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, 38 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 5 adet dizüstü ve 6 adet masaüstü bilgisayara da el konuldu.

Batman'a getirilen şahısların, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

8 ilde operasyon: 38 gözaltı

8 ilde operasyon: 38 gözaltı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem