8 ilde operasyon: 130 gözaltı

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Liderliğini şüpheli N.G.'nun yapmış olduğu suç örgütü, sahte belgelerle KKTC'den alınmış gibi gösterilen sürücü belgelerini Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğine başvur

8 ilde operasyon: 130 gözaltı

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Liderliğini şüpheli N.G.'nun yapmış olduğu suç örgütü, sahte belgelerle KKTC'den alınmış gibi gösterilen sürücü belgelerini Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğine başvurmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti sürücü belgelerine dönüştürerek karşılığında toplam 132 bin 960 TL haksız kazanç elde ettiler.

Ayrıca sahte diploma, mezuniyet ve ustalık belgesi düzenleyerek sürücü belgesi almaya yeterliliği olmayan kişilere sürücü belgesi almasını sağladıkları, T. ve V. firmalarının internet üzerinden veri tabanlarına hukuka aykırı şekilde giriş yapılarak müşterilerin kimlik bilgilerini ele geçirdiler.

Bu bilgilerle müştekiler adına sahte nüfus cüzdanı düzenleyerek müştekiler adına piyasa değeri yüksek cep telefonlarını alıp bu cep telefonlarını ucuz fiyatlara nakde dönüştürdükleri, akabinde ise bu yolla da toplam 132 bin 500 TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiş olup, şüphelilerden 130'u yakalanmış, firari şüphelilerin aranmasına başlanılarak tahkikat devam etmektedir " denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem