785 TL'ye son model cep telefonu (!)

Bundan sadece 1.5 ay önce internet tarihinin belki de en ilginç dolandırıcılıklarından biri yaşandı. Sadece 3 günde 100 bin liraya ulaşan büyük vurgun çok da masum gözüken bir cep telefonu ilanı ile başladı.Tabiri caiz ise uyanık bir satıcı, online alışve

785 TL'ye son model cep telefonu (!)

Bundan sadece 1.5 ay önce internet tarihinin belki de en ilginç dolandırıcılıklarından biri yaşandı. Sadece 3 günde 100 bin liraya ulaşan büyük vurgun çok da masum gözüken bir cep telefonu ilanı ile başladı.

Tabiri caiz ise uyanık bir satıcı, online alışverişlerin ve satışların yapıldığı bir internet sitesine "Samsung Galaxy S3 cep telefonu bugüne özel 785 TL, 05... no'lu numarayı arayarak fırsatı yakalabilirsiniz" ilanı verdi.

UYANIK SATICININ AĞI...
Gerçek değeri piyasada 1.010 liranın üzerine kadar çıkabilen Samsung Galaxy S3 ile ilgili verilen bu ilan hem birçok kişinin hem de söz konusu internet sitesinin yönetiminin dikkatini çekti. Site yönetimi hızlı davranıp ilanı kaldırsa da bu durum 785 TL'ye Samsung telefon almak isteyen birçok kişinin uyanık satıcının ağına düşmesini engelleyemedi.

DİKSİYON GAYET DÜZGÜN
İlanda verilen iletişim numarasını arayan kişiler diksiyonu gayet düzgün bir bayan tarafından karşılandı. Call Center havasında telefonlanları yanıtlayan bayan, "Evet efendim. Stoklarla sınırlı kampanyadan faydalanmak adına, benimle kredi kartı bilgilerinizi paylaşmanız yeterli" şeklinde konuşarak kişilerin kart bilgilerini, CCV numarasına hatta ve hatta 3D şifresine varıncaya kadar almayı başardı.

HER ŞEY TAM DA BURADA BAŞLADI
İşte her şey bu aşamadan sonra başladı. Yüzlerce kişiden alınan kart, adres ve cep telefonu bilgileri ile 100 bin liralık çekim yapılmak istendi.

Sonrasında ise site yönetimi 150'ye yakın işlemi iptal ederek alıcılar ile teker teker iletişime geçti ve paralarını kredi kartlarına iade edilmesini sağladı. Site üzerinden yapılan tüm çekimler kart sahiplerine geri aktarıldı.

Site yönetiminin hızlı müdahalesi sonrasında savcılığa da intikal eden bu olay sonrasında 100 bin liranın uyanık satıcının hesabına geçmesi engellendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler