"75 milyonun mutluluğundan yanayız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı'da yapılan görüşmeleri değerlendirdi.Bursa'da bir televizyon programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile İm

"75 milyonun mutluluğundan yanayız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı'da yapılan görüşmeleri değerlendirdi.

Bursa'da bir televizyon programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile İmralı'da yapılan görüşmeleri değerlendirdi. Bakan Çelik, ateşi söndürmek için ateşe yaklaşmak gerektiğini belirterek, "İmralı'daki adam mutlu olsunun peşinde değiliz. Biz 75 milyonun mutluluğundan yanayız" dedi.

Programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Faruk Çelik, terörle mücadele ve son dönemde İmralı ile yapılan görüşmelerle ilgili olarak; Türkiye'nin şeffaf bir ülke olduğunu ve demokrasi çıtasının daha yükseldiğini, bunuı zirve noktasına taşıma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

'ARTIK ANALARIN GÖZYAŞLARI DİNSİN'

İmralı ve diğer görüşmelerin gizli saklı bir tarafının olmadığını ifade eden Çelik, "Keşke siyasi platformda halkın meclise gönderdiği milletvekilleri bu sorumluluğu üstelenebilselerdi. Önümüzdeki günlerde bu çalışma neticesinde, perde arkasında ne var ne yok şimdi göreceğiz. Yani terör örgütü ile bağlantıları nereye kadar uzanıyor. Gerçekten çözümden yana mı? AK Parti olarak, 'Artık anaların gözyaşları dinsin' diyoruz. Biz bunun için inisiyatifi almış durumdayız" diye konuştu.

ÇÖZÜM ŞAHSA ENDEKSLİ DEĞİL

Türkiye'de yanan bir terör ateşi var diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir ateş var mı ?' Var. Bu ateşi söndürmemiz gerekiyor. Ateşi söndürmek için ateşe yaklaşmak gerekiyor. Bir yangından bahsediyorsak, yangını uzaktan kumandayla bir şey yapmanız mümkün değil. O ateşe yaklaşacaksınız ve onu söndüreceksiniz. Suyu olacaksınız. Suyun nereden olduğu önemli değil. Yangını söndürmek mi hedef ? Suyu bulacaksınız ve bu yangını söndüreceksiniz. Yapılması gereken budur. Yangının sönmesini bütün millet istiyor mu? En çok da bölge halkı istiyor. Hükümetlerin amacı bu yangını söndürmektir. Bu meselede yeni bir süreç başladı. Tabii ki biz hayalperestlik ya da macera peşinde değiliz. Çözümden yanayız. Çözüm şahsa endeksli falan da değil. İmralı'daki adam mutlu olsunun peşinde değiliz, biz 75 milyonun mutluluğundan yanayız. Şartımız gayet açık. Çözüm için silahlar kesinlikle bırakılmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler