73 Yaşında, Kızıyla Sınava Girdi - Manisa haber

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi YGS heyecanı yaşandı. Öğrenciler ve veliler sınav heyecanını yaşarken 73 yaşındaki emekli matematik öğretmeni kızıyla birlikte YGS sınavına girdi. Turgutlu'da emekli matematik öğretmeni 73 yaşındaki Bur

73 Yaşında, Kızıyla Sınava Girdi - Manisa haber

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi YGS heyecanı yaşandı. Öğrenciler ve veliler sınav heyecanını yaşarken 73 yaşındaki emekli matematik öğretmeni kızıyla birlikte YGS sınavına girdi.

Turgutlu'da emekli matematik öğretmeni 73 yaşındaki Burhan Sevilcan kendi gibi matematik öğretmeni olan kızı Hande Özsümer ile birlikte Turgutlu Anadolu Lisesinde YGS'ye girdi. 160 dakikalık sınavın sonuna kadar içeride kalan ve soruları yanıtlamaya çalışan emekli öğretmen Burhan Sevilcan, sınav çıkışında kendisini en çok prostatın yorduğunu ifade etti. Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Sevilcan ağırlıklı olarak kendi bölümü olan matematik sorularını yanıtlamaya çalıştığını ifade etti. 73 yaşında üniversite sınava giren Burhan Sevilcan, "Ben emekli matematik öğretmeniyim, kızımla birlikte bugün YGS sınavına girdim, kızımda matematik öğretmenidir. 13 Mart ayrıca benim doğum günüm ve tam bugün 73 yaşına girdim. Allah ömür verirse okuyacağız, sorular güzeldi ve ben matematik sorularıyla ilgilendim. Diğer sorularla ilgilenemedim, sınav fena değildi. Herkes diyor ya okumanın yaşı yok diye bizde bir ucundan tutalım, başlayalım dedik. Sınav pek zorlamadı da prostat zorladı" dedi.

Babasıyla aynı mesleği yapan ve aynı üniversiteden mezun olan Hande Özsümer de kendini test etmek amacıyla sınava girdiğini dile getirdi. Özsümer, "Bu çok mutluluk verici bir şey, biz babamla aynı üniversiteden mezunuz. Bu duyguyu yaşamak apayrı bir olay. Ben kendi branşımla ilgili soruları çok beğendim. Full yaptığımı düşünüyorum ve öyle umuyorum" ifadelerini kullandı.

Birlikte sınava girip birlikte sınavdan çıkan baba kızın mutlulukları ise gözlerinden okunuyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem