700 PKK'lı Ablukada

Hakkari'de PKK'ya karşı büyük bir operasyon başlatan TSK, savaş uçakları ve İHA'larla 700 teröristi havadan ablukaya aldı. Özel eğitimli birlikler de nokta operasyonlarıyla 6 günde 75 teröristi etkisiz hale getirdi. Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan Diyar

700 PKK'lı Ablukada

Hakkari'de PKK'ya karşı büyük bir operasyon başlatan TSK, savaş uçakları ve İHA'larla 700 teröristi havadan ablukaya aldı.

 
Özel eğitimli birlikler de nokta operasyonlarıyla 6 günde 75 teröristi etkisiz hale getirdi. Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan Diyarbakır'a gelen jetler ise sınır ötesi operasyon sinyali verdi.
 
Güvenlik güçleri, terör örgütü Pkk'ya karşı büyük bir operasyon başlattı. Terörle mücadelede 'sadece havadan intikal' gibi yeni taktikler uygulayan güvenlik kuvvetleri, Pkk'ya büyük darbe vurdu. Pkk'nın eşzamanlı saldırı yapacağı yönündeki tespitlerin ardından operasyonlar genişletildi. Bölgede bulunan 700 kadar terörist savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları'yla (İHA) havadan ablukaya alındı. Sadece uzman personelin görev aldığı hava destekli operasyonlarda 6 günde 75 terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari Valiliği'nin açıklamasına göre 8-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen bu operasyonlarda 4 askerimiz şehit oldu.
 
TERÖRÜN TEPESİNE İNİŞ
Yenişafak'ın haberine göre; Güvenlik güçleri, terör örgütü Pkk'nın en önemli saldırı yöntemleri arasında yer alan mayın ve pusuya karşı sadece havadan intikal yöntemini kullanmaya başladı. İnsansız Hava Araçları (İHA) veya gece görüş sistemleri tarafından tespit edilen teröristlerin üzerine nokta tayini helikopter intikali yapılıyor. Helikopterler önce teröristlerin tespit edildiği bölgeyi bombalıyor. Eğer bölge sivil yerleşim yerlerine yakınsa tespit edilen nokta bombalanmıyor. Ardından özel timler nokta inişi yapıyor.
 
HEDEF SAPTIRMA SALDIRISI
Nokta tayini operasyonlar nedeniyle büyük kayıp veren ve özel timlerden kaçmaya çalışan teröristlerin bölgedeki küçük gruplar üzerinden hedef saptırmaya çalıştığı öğrenildi. Küçük Pkk'lı grupların, arazideki teröristlerin kaçabilmesi için karakollara taciz saldırıları yaptığı öğrenildi.
 
İHA'LAR İŞBAŞINDA
Jandarma ve polis özel harekat timlerinin sürdürdüğü operasyonların dünkü bölümünde, İHA'lar teröristlerin Kavaklı Kampı yakınındaki bir bölgeye geri çekilirken bazı alanlarda mayınlama yaptığını tespit etti. İHA'ların tespit ettiği görüntüler, bölgede operasyon yapan özel timlere iletildi. Timler bu bilgi üzerine kayıp vermeden operasyona devam etti.
 
ŞEMDİNLİ'DE HALKI KALKAN YAPTILAR LİCE'DE FACİAYI NÖBETÇİ ÖNLEDİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Güzelkonak Karakolu'na Pkk'lı teröristler tarafından dün saat 15.00 sıralarında saldırı düzenlendi. Karakolun önüne kamyonetle gelen teröristlere anında karşılık verildi. Çıkan çatışmada, 1 korucu şehit olurken, 6'sı asker 9 kişi yaralandı, 10 terörist de etkisiz hale getirildi. Hakkari Valiliği, teröristlerin köylüleri canlı kalkan yaparak meskun mahalden karakola saldırı düzenlediğini, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandığını açıkladı. Çatışmada 10 teröristin öldürüldüğü, kaçan teröristlerin yakalanması için ise operasyon başlatıldığı bildirildi. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde de Tepe Karakolu'na teröristlerce bomba yüklü araç ve roketarlı saldırıda bulunuldu. Nöbetçi askerin dikkati sayesinde can kaybı olmazken, bir asker hafif şekilde yaralandı. Bölgede operasyon başlatıldı.
 
JETLER HAZIR KITA
Eskişehir, Bandırma ve Amasya'dan gelen 20'den fazla savaş uçağı, dün art arda Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne iniş yaptı. Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip "Yarasa" olarak adlandırılan 161. Bombardıman Filosu, Amasya'dan kalkan "Tunç" olarak adlandırılan 151. Bombardıman Filosu, Amasya'dan gelen "Akıncı" olarak adlandırılan 152. Önleme Filosu ve Eskişehir'den gelen "Panter" olarak adlandırılan 111. Saldırı Filosu Diyarbakır'a geldi. 20'den fazla savaş uçağının geldiği Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hareketli saatler yaşanırken, Hakkari'de başlayan kara operasyonuna havadan destek verme amaçlı geldikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem