700 kg patlayıcı yakalandı!

Operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, hücre evinde ele geçirilen krokilerde örgüt üyelerinin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.6 AYLIK TAKİPAfganistan'da faaliyet yürüten 'Ramazan Keskin' grubu üyelerinin son döne

700 kg patlayıcı yakalandı!

Operasyonda 15 kişi gözaltına alınırken, hücre evinde ele geçirilen krokilerde örgüt üyelerinin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

6 AYLIK TAKİP

Afganistan'da faaliyet yürüten 'Ramazan Keskin' grubu üyelerinin son dönemlerde sık sık yurt dışına gidip gelmeleri, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Bunun üzerine ekipler, grubu izlemeye aldı. Yaklaşık 6 aylık izlemenin ardından örgüt üyelerinin infial yaratacak bir saldırı gerçekleştirmenin hazırlığında olduğunun tespit edilmesi üzerine dün düğmeye basıldı. Başta Ankara olmak üzere Bursa ve Yalova'da gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

HÜCRE EVİNDE ÇATIŞMAYA HAZIRLIK

EL Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin ardından intikam almak isteyen örgüt üyeleri, 6 ay önce Ankara'nın Sincan İİlçesi Törekent Mahallesi'nde 2 katlı müstakil bir evi kiraladı. Polis ekipleri de bu evi gözetlemeye başladı. Gece-gündüz evi gözeten ekipler, son dönemde eve giren çıkanların sayısının artması ve yaşanan hareketlilik üzerine operasyon için düğmeye bastı. Eve yapılacak bir baskında, olası bir çatışmaya karşın polis ekipleri, evi kullanan örgüt üyesini dışarıya çıktığında gözaltına aldı. Ardından da evin etrafını saran ekipler, eve operasyon gerçekleştirdi. Perdeleri kapalı olan ve bahçe içindeki evde yapılan aramalarda, bodrum katında gübre bomba yapımında kullanılan 700 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. İstanbul'u 2003'te kana bulayan El Kaide saldırılarında kullanılan patlayıcıların hammeddeleriyle aynı nitelikte olan patlayıcıların yakın zamanda yapılacak bir saldırı için hazır hale getirildiği belirtildi. Bu arada evde yapılan aramalarda ise 2 adet kalaşnikof silah ele geçirildi.

HEDEF ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ

Polis ekiplerinin yaptığı arama ve incelemelerde, ABD ve Afganistan'ın Ankara Büyükelçilikleriyle ilgili kroki ve bilgilere ulaştığı da kaydedildi. Bu arada hücre evinin 24 saat boyunca gözetimde tutan polis ekipleri, örgüt üyelerinin iletişimi kuryeler yoluyla sağladığı, telefon, internet gibi iletişim araçlarından yararlanmadığını tespit etti.

GÖRGÜ TANIKLARI

Bu arada hücre evinin bulunduğu mahallede oturan vatandaşlar, gözaltına alınan kişileri tanımadıklarını belirterek, "Kendi hallerinde, kimseyle konuşmayan kişiler gelip gidiyordu. Mahalleyle pek bir ilgileri yoktu. Çok fazla dışarı çıkmazlardı. Çok nadir görürdük. Ancak son dönemlerde eve gelen gidenlerin sayısı artmıştı" dediler.

Gözaltına alınan 15 örgüt üyesinin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları sürüyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler