7 ilde operasyon yapıldı: 50 gözaltı

Diyarbakır ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, PKK'nın şehir yapılanması olan "Öz Savunma Birlikleri" üyesi 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük bir bölümünün, otomobil yaktıkları, sok

7 ilde operasyon yapıldı: 50 gözaltı

Diyarbakır ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 7 ayrı ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, PKK'nın şehir yapılanması olan "Öz Savunma Birlikleri" üyesi 50 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların büyük bir bölümünün, otomobil yaktıkları, sokaklarda molotoflu ve bombalı eylemlere karıştıkları iddia edildi.

PKK terör örgütünün şehirlerdeki gençlik yapılanması olan, "Öz Savunma Birlikleri"ne yönelik sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, Mardin, Diyarbakır, Van, Siirt ve Batman'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 50 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların seçim öncesinde sokak eylemlerini tırmandırmayı planladıkları ileri sürüldü. Düzenlenen operasyonda, "Öz Savunma Birlikleri'nin" dışında BDP'nin gençlik yapılanması olan Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyesi kişilerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem