7 askerin katillerine rekor ceza

Erzurum'da terör örgütü mensuplarının yargılandığı karar duruşmasında, Gümüşhane, Bingöl ve Tunceli'de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda 7 Mehmetçiğin şehit edilmesi ve 16 Mehmetçiğin de yaralanmasına sebep oldukları belirlenen biri İranlı 2 ter

7 askerin katillerine rekor ceza

Erzurum'da terör örgütü mensuplarının yargılandığı karar duruşmasında, Gümüşhane, Bingöl ve Tunceli'de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda 7 Mehmetçiğin şehit edilmesi ve 16 Mehmetçiğin de yaralanmasına sebep oldukları belirlenen biri İranlı 2 terör örgütü üyesine 15 kez ağırlaştırılmış müebbet toplam 412 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar İran uyruklu Adil Residu ile Ebubekir Eker ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz'ın, iki sanığa bir sözleri olup olmadığını sorması ve sanıkların da diğer duruşmalarda yaptıkları savunmalarına ekleyecek bir sözleri olmadığını belirtmeleri üzerine duruşmaya 15 dakika ara verildi.
TOPLAM 412 YIL HAPİS CEZASI

Verilen aranan ardından toplanan mahkeme heyetinin kararını açıklayan Korkmaz, terör örgütü üyesi ve örgütün sözde Karadeniz bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Ebubekir Eker, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından 9 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 265 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına, aynı saldırılarda yer alan İran uyruklu Adil Residu'ya ise aynı suçlardan 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 147 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

15 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme Başkanı Korkmaz, açıkladığı kararda, 2 Eylül 2008 tarihinde Bingöl'ün Kığı ilçesinde Jandarma komando erler Ramazan Demirci ve Eyüp Gürsoy'un şehit edilmesi, 30 Nisan 2010 tarihinde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığı'na yapılan saldırıda Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özürberk, Jandarma erler Kemal Koçyiğit, Ahmet Eyce, Adnan Şimşek ve Erman Aydın'ın şehit edilmeleri, 17 Haziran 2010 tarihinde Gümüşhane Kelkit ilçesine bağlı Tütünlü köyü Toroslar mevkiinde çıkan çatışmada, 16 Mehmetçiğin yaralanması olaylarına katıldıkları kesinleşen Ebubekir Eker ve Adil Residu adlı 2 sanığa 15 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 412 yıl hapis cezası verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem