66 kişilik Yargıtay kararnamesi

Yargıtay’da görevli 42’si cumhuriyet savcısı, 21’i tetkik hâkimi olmak üzere 63 kişi farklı adliyelere atandı.Kararname ile daha önce Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yasayla görevleri son bulmasına rağmen yeniden yetkilendirdiği Yargıtay Genel Sekreter Yard

66 kişilik Yargıtay kararnamesi

Yargıtay’da görevli 42’si cumhuriyet savcısı, 21’i tetkik hâkimi olmak üzere 63 kişi farklı adliyelere atandı.

Kararname ile daha önce Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın yasayla görevleri son bulmasına rağmen yeniden yetkilendirdiği Yargıtay Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Hakkı Eröz, Aydın Karabıyık, Emrullah Aycı, Servet Yetim ve Ayşe Sümeyra Ulusu farklı adliyelere gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı idari savcıları İsmail Hakkı Şentürk ve Hüseyin İnce de Yargıtay’dan gönderildi. Yargı kaynakları, kararname kapsamına alınanların büyük bölümünün Gülen Cemaati’ne yakın hâkim ve savcılardan oluştuğunu ve son HSYK seçimlerinde bağımsız adaylara destek verdiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler