600 yıllık yazma, tarihi kitapta toplandı !

Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Yazmacılar Hanı'nda "Cumhuriyet Buluşması" gerçekleştirildi.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl kutlamaları kapsamında Tokat Belediyesi Kültür Yayınlarınca Fotoğraf Sanatçısı Sırrı Demirci tarafından h

600 yıllık yazma, tarihi kitapta toplandı !

Tokat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Yazmacılar Hanı'nda "Cumhuriyet Buluşması" gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl kutlamaları kapsamında Tokat Belediyesi Kültür Yayınlarınca Fotoğraf Sanatçısı Sırrı Demirci tarafından hazırlanan "Elvan Yazmalar Diyarı Tokat" isimli kitap, 75. Yıl Yazmacılar Sitesi'nde kokteyl ile tanıtıldı. Programa, Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat milletvekili adayları, Fotoğraf sanatçısı Sırrı Demirci ve Yazmacılar Sitesi esnafı katıldı. Kokteyl öncesinde Sırrı Demirci'nin "Elvan Yazmalar Diyarı Tokat" Fotoğraf Sergisi açılışı yapıldı.

Tokat'ın el sanatlarını özellikle yazma sanatını gelecek nesillere ulaştırabilmek için böyle bir kitap hazırlandığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Tokat Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte de kültür varlıklarımıza yönelik bu tür çalışmalara daima destek olacağız. Tokat 600 yıllık bir yazma tarihine sahip. Birçok figür var. Hayvan desenleri, bitki desenleri ya da birçok böyle sembolik marka olmuş önemli desenler var. Bunların hepsinin bir hikayesi var. Bir hikaye sonucunda onlar bugün yazmaya nakış olmuşlar. Allah'a şükür bizler de bugün bunları yaşatan sanatkarlarımızı hep korumaya çalışıyoruz. Bundan sonra da koruyacağız. Ayrıca belediye olarak da bir güzel hizmete imza attık. Biz tüm yazma desenlerimizi bir kitap haline getirdik. Ve onların altlarına tüm yazma desenleriyle ilgili açıklayıcı bilgileri koyduk ve çok güzel de bir ansiklopedi çıktı" dedi.

Elvan Yazmalar Diyarı Tokat kitabının yazarı Yazma Ustası Sırrı Demirci ise Başkan Eroğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ederek, "Ben öncelikle tüm kalbini, gönlünü bu sanata veren ve bu günlere getiren yazmacılara teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi handa ancak birkaç tane atölye kalabildi" diye konuştu.

600 yıllık yazma, tarihi kitapta toplandı !

600 yıllık yazma, tarihi kitapta toplandı !

600 yıllık yazma, tarihi kitapta toplandı !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem