6 maddede astsubaylar ne istiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli astsubaylar, özlük hakları bakımından subaylardan çok geride olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.Basın aracılığıyla sıkıntılarını dile getiren astsubaylar, arazide zor şatlarda görev yaptıklarını, ancak bu

6 maddede astsubaylar ne istiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli astsubaylar, özlük hakları bakımından subaylardan çok geride olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.

Basın aracılığıyla sıkıntılarını dile getiren astsubaylar, arazide zor şatlarda görev yaptıklarını, ancak bunun karşılığını bir türlü alamadıklarını belirtiyorlar.

ASTSUBAYLAR GÖRMEZDEN GELİNDİ
 
2002 yılından itibaren hükümet tarafından astsubaylar hariç kamuda çalışan memur ve emeklilerin özlük haklarında iyileştirmeler yapan hükümet, astsubay ve emeklilerine herhangi bir iyileştirme yapmadı. Astsubaylar bu konudaki rahatsızlıklarını defalarca dile getirseler de bir türlü istediklerini elde edemediler.
 
GÖREV TAZMİNATI ALAMIYORLAR
 
TSK'daki tazminat sisteminden dert yanan astsubaylar, görev tazminatının kendileri için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyorlar. Ancak bu tazminat astsubaylar ve emeklilerine ödenmiyor.
 
Sıkıntılarını internet ortamında da dile getiren astsubaylar, kurdukları Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) aracılığılığıyla TSK'da astsubaylara yönelik adaletsizliği dile getiriyorlar.
 
İşte 6 maddede astsubayların beklentileri;
 
-Görev tazminatının kendilerine verilmesi
 
-Yarbay ve albayların aldığı komutanlık tazminatı
 
-İntibak yasasının astsubaylar için de çıkartılması
 
-Astsubayların evlilik ve diğer izinlerde TSK'daki diğer personelle eşit olmak istemesi
 
-Silahlı Kuvvetler Tazminatı'nın emeklilikte de verilmesi
 
-Astsubay emeklileri sicil affı talep ediyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem