6 BDP'li gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da kanlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos 1984 tarihinin yıldönümü nedeniyle Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri BDP'nin 6 yöneticisini gözaltına aldı.Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne düzenlediği ilk eylem

6 BDP'li gözaltına alındı

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da kanlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos 1984 tarihinin yıldönümü nedeniyle Siirt Emniyet Müdürlüğü ekipleri BDP'nin 6 yöneticisini gözaltına aldı.

Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne düzenlediği ilk eylemin yıldönümünde PKK yandaşları dün gece Ulus Mahallesi'nde havai fişek atarak yasadışı gösteri yaptı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği göstericileri ara sokaklara kaçtı.

Polis bu sabah saatlerinde gösterilerin yapıldığı Ulus ile Çal Mahallesi'nde eş zamanlı yaptığı operasyonda, Tahir Cengiz, Mehmet İpek, Mahfuz Akın, Hacı Aslan, Abdullah Çalıkullu ve Celalletin Elçiçek adlı BDP'li 6 yöneticiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan BDP'lilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem