6-7 Eylül için oturma eylemi

Taksim'de bir araya gelen grup, 6-7 Eylül 1955'te meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler için mum yakıp oturma eylemi yaptı.İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Taksim Galatasaray Meydanı'nda 6-7 Eylül 1955'te gerçekleştirilen

6-7 Eylül için oturma eylemi

Taksim'de bir araya gelen grup, 6-7 Eylül 1955'te meydana gelen olaylarda hayatını kaybedenler için mum yakıp oturma eylemi yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Taksim Galatasaray Meydanı'nda 6-7 Eylül 1955'te gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenler için toplandı. Grup burada önce mumlar yakıp bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından o döneme ait fotoğraflarla oturma eylemini sürdürdükten sonra basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı yapan Avukat Eren Keskin, "6-7 Eylül 1955 kitlesel yakma, yıkma, yağma, linç, tecavüzün adıdır. Öncelikle Rumların ama aynı zamanda Ermeni ve Yahudilerin ev ve iş yerlerine yönelik gözü dönmüş kalabalıkların saldırılarıdır. En yoğun olarak İstanbul'da ama yalnızca fotoğraflarını gördüğümüz İstiklal Caddesi'nde değil şehrin bir başından öbür başına, hemen her semtinde yaşandı bu korkunç boyutlardaki saldırı. 6-7 Eylül ile ilgili en yaygın bilinen fotoğraflar dükkanlara, iş yerlerine yönelik tahrip ve yağmaya ilişkindir. Böyle bir temsil insan zihnin yanlış bir algıya hizmet eder. Oysa 6-7 Eylül kimi aydınların dediği gibi bir "servet düşmanlığı" değildir. Yaygın algının kodlarına göre "zengin azınlıklara" karşı yapılmamıştır. İnsanların etnik, dinsel kimliklerine yani ne olduklarına, varlıklarına karşı yapılmıştır" dedi.

Grup, burada yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

6-7 Eylül için oturma eylemi

6-7 Eylül için oturma eylemi

6-7 Eylül için oturma eylemi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler