50 günde 918 terörist öldürüldü

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurt içi ve yurt dışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi. 918 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 91

50 günde 918 terörist öldürüldü

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, yurt içi ve yurt dışında yaptıkları operasyonlarla karşılık verdi.

918 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 918 terörist etkisiz hale getirildi.

SON 50 GÜNDE 60 ŞEHİT

 Son 50 gündeki (7 Temmuz-25 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 60 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 15 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 206 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 211 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 88 terörist etkisiz hale getirildi, 11'i yaralı 14 terörist yakalandı.

HAVA OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 918 terörist ölü ele geçirildi. Hava operasyonları sonucu yurt dışında yaklaşık 580 teröristin, yurt içindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise oldukları yerde bırakılıyor.

YURTİÇİ OPERASYONLAR

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 129 kişi gözaltına alındı, bunlardan 519'u tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler