50 Dakikalık Ateşkes!

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, Suriye'de gece yarısı ilan edilen ateşkesin 50 dakika sürdüğünü belirterek, ateşkes sonrası çıkan çatışmalarda 10 Türkmen askerinin şehit olduğunu söyledi. Antalya'da bir o

50 Dakikalık Ateşkes!

Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, Suriye'de gece yarısı ilan edilen ateşkesin 50 dakika sürdüğünü belirterek, ateşkes sonrası çıkan çatışmalarda 10 Türkmen askerinin şehit olduğunu söyledi.

Antalya'da bir otelde devam eden Türkiye 1. Yörük Türkmen Çalıştayı'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Suriye Türkmen Cephesi Fatih Sultan Mehmet Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman Zengin, gece saat 00.00'da ateşkes ilan edildiğini söyledi. Ateşkesten 50 dakika sonra Halep'te Türkmen bölgelerine PYD tarafından ateş açıldığını aktaran Zengin, "Saat 01.52'de de Rus ve Rejim birliklerinden bizim Halep'in kuzeyinde bulunan bölgemize yoğun ateş açıldı. Ateşkes yapılamadı. Bayırbucak'ta saat 04,20'de Alabyad dediğimiz yerde rejim güçleri saldırı yaptı, Türkmen birliklerimiz karşılık verdi. Çıkan çatışmada 10 tane şehidimiz oldu" diye konuştu.

"ATEŞKES DİYE BİR ŞEY YOK"

Çıkan çatışmada rejim güçlerinden çok kişinin öldüğünü ifade eden Zengin, "Suriye'de ateşkes hiç olmadı diyebiliriz. Rus uçakları, Bayırbucak'ı tanklar ve füzeler dahil olmak üzere silahları ile vurmaya devam ediyor. Biz her gün 2 ya da 3 tane şehit verirdik, ateşkes sonrası 10 tane şehidimiz 20 tane yaralımız oldu. Ateşkes diye bir şey yok. Bunlar hepsi yalan. Çatışmalar devam ediyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem