5 yıldızlı hastaneler geliyor!

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerine tıpkı otellerde olduğu gibi yıldız sistemi getirmeye hazırlanıyor. Uygulanacak akreditasyon ve kalite sistemiyle hastaneler sınıflandırılacak. Hastalar, internetten yıldızına bakarak hastaneyi, doktoru ve hemşireyi s

5 yıldızlı hastaneler geliyor!
Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerine tıpkı otellerde olduğu gibi yıldız sistemi getirmeye hazırlanıyor. Uygulanacak akreditasyon ve kalite sistemiyle hastaneler sınıflandırılacak. Hastalar, internetten yıldızına bakarak hastaneyi, doktoru ve hemşireyi seçebilecek. Sistemin ayrıntılarını anlatan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesinde 6 yeni enstitü yer alacak. Bunlardan biri de İstanbul’da kuracağımız Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü. Haziran ayına kadar açılacak ve bağımsız bir denetim şirketi gibi çalışacak. Sağlık merkezlerinin kaliteli sağlık hizmeti vermesiyle ilgili standartları oluşturacak” dedi.
 
KALİTE AKREDİTASYON ANAYASASI
 
Türkiye’de bazı hastanelerin ABD’den akreditasyon belgesi almak için para ödediğini belirten Gümüş, Türkiye’de hastanın hastaneye girişinden evine gidene kadarki süreci kapsayacak bir kalite akreditasyon anayasası oluşturulacağını söyledi. Gümüş, “Belli aralıklarla denetim yapılacak. Ameliyatlar doğru mu gerçekleştiriliyor, komplikasyonlar neler? Bunlar tek tek denetlenecek. Zaman içinde hastane, kalite akreditasyon belgesini alacak. Doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli de bu belgeyi almak zorunda olacak” diye konuştu.
 
5 YILDIZLI HASTANE
 
Denetim ekiplerinin hastanelere puan vereceğini kaydeden Gümüş, “Denetimciler hastanede muayene sırasına girecek. Randevu saatine uyuluyor mu, ona bakacak. Kurallar ve yaptırımlar belli olacak, duruma göre hastane uyarılacak. Çalışanın döner sermayesi de bundan etkilenecek. Başarılı hekimlere yükselme şansı tanıyacağız” ifadesini kullandı. Kamu hastanelerini sınıflandıracaklarını ve bu hastanelere derece atlamaları için olanak sunulacağını anlatan Gümüş, “Hastanelere 5 yıldız, 4 yıldız gibi kriterler getirilebilecek. Hasta, internetten bakarak yıldızına göre hastaneyi, doktoru ve hemşireyi seçebilecek. Dünyada hastaneler böyle” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem