5 yaşındaki kıza tecavüz etti ve...

Gaziantep'te, geçen pazar günü kaybolduktan sonra evinin yakınında cesedi bulunan 5 yaşındaki Fatma Demir'in cinayet şüphelisi 16 yaşındaki V. Y. , geceyarısı yakalandı. Linç edilmek istenen şüpheli V. Y. 'nin ilk ifadesinde, "Tecavüz ettikten sonra boğaz

5 yaşındaki kıza tecavüz etti ve...

Gaziantep'te, geçen pazar günü kaybolduktan sonra evinin yakınında cesedi bulunan 5 yaşındaki Fatma Demir'in cinayet şüphelisi 16 yaşındaki V. Y. , geceyarısı yakalandı. Linç edilmek istenen şüpheli V. Y. 'nin ilk ifadesinde, "Tecavüz ettikten sonra boğazını sıkınca öldüğünü anladım. Cebinde 25 kuruşu vardı, onunla da dondurma alıp yedim" dediği öğrenildi.

Aydınlar Mahallesi, 12 nolu sokaktaki geçen pazar günü bir düğün sırasında arkadaşlarıyla oynayan Fatma Demir ortadan kayboldu. Simit fırınında işçi olan baba 32 yaşındaki Zekeriya Demir ile anne 29 yaşındaki Emine Demir iki çocuklarından büyüğü olan Fatma'yı tüm aramalarına rağmen bulamayınca, polise başvurdu.

Mahallede yaptıkları aramalardan sonuç alamayan polisler minik Fatma'nın bulunması için değişik bir yöntem uyguladı. Pazartesi akşam saatlerinde polisler kayıp kızın bulunamaması halinde bu bölgedeki tüm evlerin aranacağını bildirerek bölgeden çekildi. O gece Fatma'nın cesedi, evlerinin bir arka sokağına, battaniyeye sarılı olarak bırakıldı

Olayla ilgili geniş bir çalışma başlatan cinayet masası dedektifleri, cinayetin bölgedeki bir evde işlendiği, bu sırada da olayın failinin muhtemelen yalnız olabileceğini düşünerek bu özellikleri taşıyan kişileri incelemeye aldı.

ŞÜPHELİNİN BABASI UYUŞTURUCUDAN CEZAEVİNDE

Polis hedef olarak belirlediği potansiyel şüphelileri mercek altına alırken, babası 6 ay önce uyuşturucu satıcılığından tutuklanan 16 yaşındaki V. Y. 'yi de sorguladı. Bir süre kaportacıda çalışan, 3 kardeşi daha bulunan ve şimdi işsiz olan V. Y. , çelişkili ifadeler verdi. Annesinin diğer kardeşlerini de alarak o gün Hacıbaba Mahallesi'ndeki başka bir düğüne gittiği ve ailenin en büyük çocuğu olan V. Y. 'nin de Fatma Demir'in kaybolduğu sırada evde yalnız olduğu bilgisine ulaştı. Şüpheli V. Y. sorguda suçunu itiraf etti.

Cinayet şüphelisi V. Y. ifadesinde minik Fatma'yı evinin önünde görünce içeri alıp tecavüze ettiğini itiraf etti.

Olayı ayrıntısıyla anlatan V. Y. , "Kapının önünde oynayan kızı görünce içeriye çağırdım. Tecavüz etmek istedim ancak ağlamaya başladı. Boğazısını tuttum susmadı. Çok bağırınca sesi dışardan duyulur diye paniğe kapıldım boğazını şiddetle sıktım, bir anda sesi kesildi" dedi.

Kızın öldüğünü anlayınca cesedini battaniyeye sararak evlerinin giriş boşluğunda Kiler olarak kullanılan küçük bir kulübeye sakladığını belirten V. Y. , "Annem ve kardeşlerim düğünden dönünce ben de hava almak için evden ayrıldım. Cesedi iki gün orada sakladım. Polisler, tüm mahalledekilerin ifadesini alacaklarını ve sabaha karşı evleri arayacaklarını söyleyince, cesedi bizim evde bulmamaları için gece yarısı bitişikteki binanın önüne yola bırakıp eve döndüm" diye ifade verdi.

Öldürülen Fatma Demir ile cinayet şüphelisi V. Y. 'nin evleri arasında 150 metre mesafe bulunduğu, cesedin cinayetin işlendiği V. Y. 'nin evine 30 metre uzaklığa bırakıldığı belirtildi.

Şüphelinin evinde yapılan incelemede, öldürülen Fatma'nın terlikleriyle, tecavüz bulgusunu gösteren bezler bulundu. Dün toprağa verilen Fatma Demir'in, Adlı Tıp'ta yapılan kan ve sperm testinden tecavüze uğradığı belirlendi.

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

V. Y. 'nin ilk sorgusunun yapıldığı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Çocuk Polisi'ni götürülmesi sırasında, bir yakını polislerin arasında saldırarak, "Şerefsiz rezil ettin bizi" diye bağırdı. Bu kişi polis tarafından engellendi.

Şüpheli V. Y. 'nin adliyeye çıkarılışı sırasında ise yaklaşık 200 kişilik bir grup şüpheliye saldırarak linç etmek istedi. Cinayet şüphelisi adliyenin protokol kapısından içeri alınırken, içeri giriş çıkışlar durduruldu. Bazı yakınları kendilerini yerlere atarken, bazıları içeri girerek şüpheliyi linç etme girişiminde bulundu.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Polis şüpheli V. Y. ile birlikte annesini de gözaltına aldı. Olay sırasında başka yerde olduğu belirlenen anne serbest bırakılırken, V. Y. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen V. Y. tutuklandı. V. Y. cezaevine götürülürken adliye önünde toplanan grubun linç girişimini polis güçlükle önledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem