5 milyonu türev piyasalarında batırdı

Özellikle finansal okuryazarlığı düşük kesim için oldukça riskli bir ürün olan türev ürünlerinin banka bilançolarındaki hızlı artışını gören Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) düğmeye bastığı öğrenildi. Habertürk'ün haberine göre, BDDK’nı

5 milyonu türev piyasalarında batırdı

Özellikle finansal okuryazarlığı düşük kesim için oldukça riskli bir ürün olan türev ürünlerinin banka bilançolarındaki hızlı artışını gören Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) düğmeye bastığı öğrenildi. Habertürk'ün haberine göre, BDDK’nın birçok bankayı bu konuda uyardığı ve türev ürünlere yönelik kısıtlamar için çalışmaları hızlandırdığı bildirildi. Son dönemde türev ürünlerine yönelik çok fazla şikâyet alan BDDK’yı bu konuda harekete geçiren ise bir ev hanımının başına gelen ibretlik olay oldu.

Edinilen bilgilere göre, babasından 5 milyon lira miras kaldığını anlatan ev hanımı, çalıştığı bankanın özel bankacılık biriminden arandı ve yüksek getiri vaadiyle adını daha önce duymadığı enstrümanlara yatırım önerisinde bulunuldu. Ev hanımı BDDK’ya şikâyetinde geçen süreçte getiri bir yana bankadaki 5 milyon lirasının hesabından uçup gittiğini bildirdi. Buna benzer şikâyetler artınca da BDDK bankalarda inceleme başlattı.

KOBİ'LERDE DE RİSK VAR

Türev ürünleri genelde yurtdışı ile çalışan kurumsal firmaların hedge amaçlı kullandığını belirten BDDK yetkilileri, bankaların KOBİ’lere de bu riskli üründen sattığı uyarılarında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler