5 ilde eş zamanlı PKK operasyonu: 19 gözaltı

Gaziantep merkezli toplam 5 ayrı ilde yapılan operasyonlarda PKK/KCK terör örgütünün üst ve gençlik yapılanmalarında yer alan 19 kişi gözaltına alındı.Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğ

5 ilde eş zamanlı PKK operasyonu: 19 gözaltı

Gaziantep merkezli toplam 5 ayrı ilde yapılan operasyonlarda PKK/KCK terör örgütünün üst ve gençlik yapılanmalarında yer alan 19 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gaziantep, Şanlıurfa Hatay, Balıkesir ve Siirt illerinde 21 ayrı adrese baskın düzenledi. PKK/KCK terör örgütünün üst yapılanması KCK/TM ve gençlik yapılanması YDG-H üyesi olan ve terör örgütünün Suriye yapılanması YPG ile irtibatlı olarak illegal yollardan Suriye'nin Ayn El Arap (Kobani) kentine gidip gelerek yardım ve yataklık yapan örgütün kırsal alanına militan temin edildiği iddialarıyla gerçekleşen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep ilinde güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve araçlarına, vatandaşların iş yerlerine, ikametlerine, araçlarına karşı silahlı, el yapımı patlayıcı, Molotof kokteyli havai fişek ve taşlı saldırı gerçekleştirdiği suçlamasıyla da aranan şahıslar, adli makamlara çıkartıldı.

Toplam 370 güvenlik personelinin görev aldığı operasyonlarla yakalanan şahıslarla birlikte 2 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, av tüfeği ve tabancalara ait çok sayıda fişek ve çok sayıda örgütsel doküman, örgütü simgeleyen bez parçası, kıyafet, sözde bayrak, flama, kaşkol, kılıf vb. malzemeler ile kanunsuz gösteri eylemlerinde kullandıkları yüz maskesi ve eldiven ele geçirildi.

Gözaltına alınan 19 kişiden 11'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler