5 çılgın diplomat

 Konsey üyesi 5 genç, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini geliştirmek için tarihi bir adım attı. İki ülkenin öğrenci konseyleri, köprüleri onarmak için protokol imzalama kararı aldı. Konsey ayrıca Avrupa Öğrenci Birliği’ne aday ülke olarak kabul edildi. Türki

5 çılgın diplomat

 

Konsey üyesi 5 genç, Türkiye-Ermenistan ilişkilerini geliştirmek için tarihi bir adım attı. İki ülkenin öğrenci konseyleri, köprüleri onarmak için protokol imzalama kararı aldı. Konsey ayrıca Avrupa Öğrenci Birliği’ne aday ülke olarak kabul edildi.
 
Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin kopma noktasına geldiği günümüzde, iki ülke arasındaki diyalog sürecini başlatmak için 5 üniversite öğrencisi seferber oldu.
 
Farklı üniversitelerde okuyan 5 genç Türkiye’nin ismini yurtdışında duyurmak ve iyi ilişkiler kurmak için Türkiye Öğrenci Konseyi bünyesinde bir araya geldi.
 
Bu 5 çılgın genç kısa sürede büyük bir diplomatik zafere imza attı. Çabaları sayesinde yıllardır bir türlü düzelmeyen Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde iki ülkenin öğrenci konseyleri, köprüleri onarmak için protokol imzalama kararı aldı.
 
ÖĞRENCİLER AB’YE GİRDİ 
 
Türkiye Öğrenci Konseyi Dış İlişkiler Yönetim Kurulu Üyesi Taygun Öngören, Avrupa Öğrenci Birliği’nin Malta’daki toplantısına gittiklerinde orada Ermenistan’dan gelen delegelerle karşılaşıp tanıştıklarını söyledi. Öngören protokolün, 21 Ocak’ta Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenecek ‘Türkiye-Ermeni Formu’ başlıklı panelde imzalanacağını söyledi.
 
Ayrıca, AB’ye girmek için uğraşan Türk siyasetçileri de geride bırakan genç diplomatlar, 2 yıllık çalışma sonucunda Türkiye’nin 30 Kasım 2012’de AB’nin alt birimlerinden Avrupa Öğrenci Birliği’ne aday ülke olarak kabul edilmesini sağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler