49 yıl sonra yeni tabela

 İlçenin eski isminin 49 yıl sonra resmen iadesi başta Aydınlar olmak üzere Siirt’te büyük memnuniyetle karşılanırken, ilçedeki bazı tabelalar da değiştirildi.Ak Parti Siirt Milletvekilli Afif Demirkıran ilçenin adının tüm dünyada Tillo adıyla; ilim, irfa

49 yıl sonra yeni tabela

 İlçenin eski isminin 49 yıl sonra resmen iadesi başta Aydınlar olmak üzere Siirt’te büyük memnuniyetle karşılanırken, ilçedeki bazı tabelalar da değiştirildi.

Ak Parti Siirt Milletvekilli Afif Demirkıran ilçenin adının tüm dünyada Tillo adıyla; ilim, irfan yuvası olarak bilindiğini söyledi ve “Başta İbrahim Hakkı hazretlerinin dünyaca ünlü ‘Marifetname’ adlı eseri olmak üzere pek çok Tillolu alimin eserlerinde yerleşim yeri Tillo olarak zikredilmektedir. Uluslararası ilim literatürleri de ilçenin Tillo adına tekrar kavuşmasını zorunlu hale getirmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler