46 kişiden 8’i serbest bırakıldı

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında vali, eski emniyet müdürü ile mülkiye müfettişinin de bulunduğu 46 kişiden 8'i, ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.İzmir Cumhuriyet Başsavcı

46 kişiden 8’i serbest bırakıldı

İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında vali, eski emniyet müdürü ile mülkiye müfettişinin de bulunduğu 46 kişiden 8'i, ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında, 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Harekete geçen polis, dün sabah İzmir merkezli 18 ilde eş zamanlı operasyon yaparak, aralarında vali, vali yardımcısı, emniyet müdürleri ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu 57 kişiden 46 kişiyi gözaltına aldı. Yakalama kararı bulunan 11 kişinin de arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Dün gözaltına alınan ve sorgulamaları başlayan zanlılar, bugün saat 4.00 sıralarında, hastaneye sağlık kontrolüne götürüldü. İfadesi alınan 8 kişi savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, gözaltındaki diğer şüphelilerin sorgulamalarına devam edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler