45 Yıl Sonra Buluştular

Rize Öğretmen Okulu'ndan 1966-67 Eğitim Öğretim Yılı'nda mezun olan 35 öğretmen tam 45 yıl sonra bugün Rize'de bir araya geldi.  Rize'de tören ve miting alanı olarak kullanılan Cumhuriyet Meydanı bugün ilginç bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Rize'de bulu

45 Yıl Sonra Buluştular

Rize Öğretmen Okulu'ndan 1966-67 Eğitim Öğretim Yılı'nda mezun olan 35 öğretmen tam 45 yıl sonra bugün Rize'de bir araya geldi.

  

Rize'de tören ve miting alanı olarak kullanılan Cumhuriyet Meydanı bugün ilginç bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Rize'de bulunan Öğretmen Okulu'ndan 1966-67 Eğitim Öğretim yılında mezun olarak aynı yıl öğretmenlik mesleğine başlayan 35 emekli öğretmen tam 45 yıl sonra birbiri ile iletişim kurmayı başararak Rize'nin Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldiler.

 

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan emekli öğretmenler hasret giderirken vefat eden meslektaşlarını ve sınıf arkadaşlarını da andılar. 45 Yıl sonra bir araya gelen öğrenmenler birde ortak basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen açıklamada,

 

"45 yıl sonra atamızın huzurunda toplanmanın sevincini yaşıyoruz. Atatürk anıtına çelenk bırakarak hem Atatürk'ü hem de vefat eden arkadaşlarımızı yad ettik."denildi. Açıklamada genç öğretmenlere de seslenilerek Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyete sahip çıkın çağrısı yapıldı. Emekli öğretmenlerin bir süre Rize'de kalarak tarihi ve turistlik yerleri gezerek birlikte vakit geçirecekleri öğrenildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem