45 dakikalık seyahat 17 saat sürdü

Ankara'dan dün gece havayolu ile Adana'ya gitmek isteyen vatandaşlar, kentteki yoğun toz bulutu nedeniyle uçağın pisti pas geçip önce Kayseri'ye, oradan Ankara'ya gitmesi üzerine zor anlar yaşadı. THY yetkilileriyle uzun süreli gerginlikler yaşayan yolcul

45 dakikalık seyahat 17 saat sürdü

Ankara'dan dün gece havayolu ile Adana'ya gitmek isteyen vatandaşlar, kentteki yoğun toz bulutu nedeniyle uçağın pisti pas geçip önce Kayseri'ye, oradan Ankara'ya gitmesi üzerine zor anlar yaşadı. THY yetkilileriyle uzun süreli gerginlikler yaşayan yolcular, uzun mücadeleler sonucu İstanbul aktarmalı olarak Adana'ya uçmayı başardı. Büyük mağduriyet yaşayan yolcular, 45 dakikalık seyahatlerini 4 kent gezerek toplamda 17 saatte tamamlayabildi.

Dün gece 23:30'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan kalkan TK7106 sefer sayılı uçak, yoğun toz bulutu nedeniyle Adana Havalimanı'na iniş yapamadı. Kent çevresinde 15-20 dakika turlayan uçak daha sonra zorunlu olarak Kayseri Havalimanı'na iniş yaptı. Burada uçakta yaklaşık 2 saat bekletilen yolculara, iddiaya göre hiçbir yetkili açıklama yapmadı.

HASTA YOLCULAR MAĞDUR

Aralarında ameliyat olmak için Adana'ya gitmek isteyen küçük yaşta bir hastayla birlikte ameliyatlı 3-4 hasta ve 25 kişilik ticaret odası heyetinin de bulunduğu öğrenilen uçakta yolcularla THY görevlileri arasında tartışmalar yaşandı. Bu sırada birkaç yolcu uçaktan inmeyi başardı ancak polis eşliğinde tekrar uçağa bindirildi.

TELAFİ SÖZLERİ VERİLDİ

Kabin görevlileri daha sonra yolculara "inebilirsiniz" dedi. Valizlerini toparlamaya başlayıp uçaktan inmek için sıra oluşturan yolcular, daha sonra yetkililerin "Uçaktan inmeyin. Mağduriyetinizi gidereceğiz. Ankara'ya doğru havalanıyoruz. Orada konaklamanız ve ilk uçakla dönüşünüz karşılanacaktır" yanıtı üzerine tekrar koltuklarına oturdu. Yolcular, bu arada uçağın havasız ve sıcak oluşundan dolayı da sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek yakındı.

ŞOK ÜSTÜNE ŞOK YAŞADILAR

Uçağın Ankara'ya ulaşmasının ardından yolcular burada başka bir şok yaşadı. Kendilerini karşılayan bir görevli, konaklama sağlayamayacaklarını ve uçak garantisi vermediklerini yolculara açıkladı. Bunun üzerine yolcular ve görevliler arasında sözlü gerginlikler yaşandı. Görevliler, bilet mağduriyetlerinin giderilmesi için bir telefon numarası verdi ancak yolcular denedikleri bu alternatiften olumsuz yanıt aldı. Görevlilerin arasındaki koordinasyon bozukluğuna isyan eden yolcular adeta sinir krizi geçirdi.

OTOBÜS İÇİN ÜCRET TEPKİSİ

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda saatlerce bekleyen vatandaşların ulaşım sorunu, uzun süren tartışma ve gerginliklere rağmen çözülemedi. Vatandaşlar, "Adana'ya otobüsle gitmek isterseniz 70 lira ödemeniz gerekiyor" teklifiyle adeta çılgına döndü. Araya polisin girmesiyle gerginlik güçlüklü sakinleşti. Uçakta 150 yolcunun mağdur olduğunu anlatan vatandaşlar, toplamda 3-4 uçak seferinin aynı şekilde iptal olduğu ve 650 yolcunun mağdur edildiğini öne sürdü. Vatandaşlar, "Bizden önce de Ankara'dan, farklı noktalardan kalkan uçaklar olmuş. Bizim uçağı da göz göre göre kaldırıyorlar. Bu kabusu yaşamamış olabilirdik" ifadesiyle yaşanan soruna tepki gösterdi.

17 SAATTE 4 ŞEHİR GEZDİLER

Talihsiz yolcular, sabah saatlerinde güçlükle buldukları aktarmalı bir uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na oradan da 4 saatlik bir rötarla da 16:30'da Adana Havalimanı'na ulaşarak, 45 dakikalık seyahati 17 saatte tamamlamış oldu. Bazı vatandaşların bilet mağduriyetlerinin giderildiği öğrenildi.

7 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, kentteki aşırı toz bulutu nedeniyle dün gece saat 01.00 ile sabah 04.30 arasında Cidde, İzmir, Ankara ve İstanbul'dan Adana Havalimanı'na gelen 7 uçağın iniş yapamadan geri döndüğü bildirildi.

45 dakikalık seyahat 17 saat sürdü

45 dakikalık seyahat 17 saat sürdü

45 dakikalık seyahat 17 saat sürdü

45 dakikalık seyahat 17 saat sürdü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler