449 Suriyeli ülkesine geri döndü

.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Suriye ’den Türkiye’ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak AFAD’ın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynır kentte barınma, yiyecek, sa

449 Suriyeli ülkesine geri döndü

.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Suriye ’den Türkiye’ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak AFAD’ın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynır kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler verildiği belirtildi.

13-14 Nisan 2012 tarihlerinde, 67 Suriye vatandaşının Türkiye’ye giriş yaptığı, 449 kişinin ise kendi istekleri ile geri döndüğü ifade edilen açıklamada, bugüne kadar Türkiye’ye toplam 38 bin 910 Suriye vatandaşının giriş yaptığı belirtildi. Toplam 14 bin 939 Suriye vatandaşının da kendi istekleri ile ülkesine döndüğü kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Bugün itibariyle; Hatay’da 7 bin 277, Gaziantep’te (Nurdağı-İslahiye) 5 bin 787, Kilis’te 9 bin 207 ve Şanlıurfa’da (Ceylanpınar) bin 626 olmak üzere toplam 23 bin 892 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca, 39’u refakatçi, 40’ı hasta ve yaralı olmak üzere toplam 79 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 23 bin 971 Suriye vatandaşı bulunmaktadır.

Hatay’daki çadırkentlerde oluşturulan 35 sınıfta okul çağındaki 420’si kız, 385’i erkek olmak üzere toplam 805 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Ayrıca, Kilis’te bulunan 3 bin 561 Suriye li çocuk ve gencin eğitim ve öğretime başlatılması için çalışmalar sürdürülmektedir. Ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem