4.4 Milyon Kişinin Beklediği Haber

TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4.4 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor. Tasarının geçmesi halinde birçok şey eskisi gibi olmayacak

4.4 Milyon Kişinin Beklediği Haber

TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4.4 milyon kişiyi yakından ilgilendiriyor. Tasarının geçmesi halinde birçok şey eskisi gibi olmayacak.

4.4 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİREN TASARI
 
TBMM Genel Kurulu, 1 Ocak Salı günü resmi tatil olması nedeniyle çalışmalarına 2 Ocak Çarşamba günü başlayacak. TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, prim borçlarını yeniden yapılandıran, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,4 milyon vatandaşı ilgilendiren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.
 
BAĞ-KUR'LULARA ÇIKARILAN BORÇLAR
 
Meclis'e gelen tasarıya göre, prim borcu olduğu için bir yakınının üzerinden doktora giden Bağ-Kur'lular, SGK tarafından bu konuda kendilerine çıkarılacak borçları ödemeyecek.
 
GAZİLER ÖZEL HASTANEYE FARK ÖDEMEYECEK
 
Emekli olduktan sonra kamuda çalışmaya devam edip, emekli aylığıyla birlikte maaş da alan memurlar, bu aylıklara ilişkin borçlarını taksitlendirebilecek.
 
Gaziler, kamu hastanelerinden sevk almadan özel hastanelere gidebilecek ve fark ücreti ödemeyecek.
 
LİSEYİ YENİ BİTİREN ÖĞRENCİLERE 120 GÜN SÜRE
 
Liseyi bitirdikten sonra üniversiteye başlayan öğrenciler 120 gün süreyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Bu sayede öğrencilere 4 ay boyunca sigorta için süre tanınmş olacak. Süre bittikten sonra üniversiteyi kazanamayan kişiler ya dışardan prim ödeyecek ya da çalışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler