43 madenci daha işten çıkarıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde faaliyet gösteren özel maden ocağından bu gün sabah 43 madenci daha işten çıkarıldı. Kandilli’de işten çıkarılan madenci sayısı 532’ye ulaştı.Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde 2006 yılı

43 madenci daha işten çıkarıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde faaliyet gösteren özel maden ocağından bu gün sabah 43 madenci daha işten çıkarıldı. Kandilli’de işten çıkarılan madenci sayısı 532’ye ulaştı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’nde 2006 yılından bu ayan faaliyet gösteren ve yıllık ortalama 200 bin kömür çıkartan özel maden ocağını işleten firma geçtiğimiz yıl Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) ile yaşadığı yasal sıkıntılar ve son çıkan torba yasa ile şartların ağırlaştırılmasını gerekçe göstererek geçen yıl Ekim ayında üretimi durdurma kararı aldı. 2014 yılı sonuna kadar yer altı ve yer üstünde çalışan 489 kişinin işten çıkarıldığı özel maden ocağından bu sabah 43 kişi daha işten çıkarıldı. Bu gün sabah işten çıkarılanlarla birlikte son üç ay içerisinde işten çıkarılan madenci sayısı 532’ye ulaştı. Maden ocağı firması ayrıca yer altında üretimde kullanılan teçhizat ile yer üstünde kömürü ayrıştırmada kullanılan birçok teknik cihazı da sökerek Amasra’ya taşıdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler