400 metreden kayalıklara çakıldı

Norveç’ten 14’üncü Ölüdeniz Hava Oyunları’na katılmak için Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’ne gelen Mads Aune, yamaç paraşütüyle uçmak için dün 1965 rakımlı Babadağ zirvesine çıktı. 1800 metre pistinden single (tekli) atlayış yapan Aune’nin paraşütü Babadağ

400 metreden kayalıklara çakıldı

Norveç’ten 14’üncü Ölüdeniz Hava Oyunları’na katılmak için Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’ne gelen Mads Aune, yamaç paraşütüyle uçmak için dün 1965 rakımlı Babadağ zirvesine çıktı. 1800 metre pistinden single (tekli) atlayış yapan Aune’nin paraşütü Babadağ eteklerinden 400 metre yükseklikte yandan gelen şiddetli rüzgar nedeniyle asimetrik (bir yandan) kapandı. Hızla düşmeye başlayan Aune, yedek paraşütünü açmak istedi. Ancak, hava dolmayan yedek paraşüt de düşüşünü yavaşlatmadı.

HIZLA DÜŞMEYE BAŞLADI

Hızla Babadağ eteklerindeki 1200 rakımlı kayalıklara düşerek ağır yaralanan Norveçli paraşütçü, 10 metre yuvarlandıktan sonra yerde hareketsiz kaldı. Düşüşü gökyüzündeki diğer paraşüt pilotları tarafından görülüp Babadağ’daki Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ne (UMKE) bildirilen yaralı pilot için kurtarma operasyonu başlatıldı.

1 SAATTE ULAŞILDI

Babadağ’daki 1700 metre pistinden hareket eden kurtarma ekipleri, 1 saatlik iniş ardından 500 metre mesafedeki Mads Aune’nin yanına ulaştı. İlk müdahalesi yapılan Aune için Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’ndan helikopter desteği istendi.

ASKERİ HELİKOPTERE ALINDI

Babadağ kalkış pistleri yamaç paraşütü uçuşlarına kapatıldıktan sonra Mads Aune, Dalaman’dan gelen askeri helikopterden sarkıtılan sedyeye bağlandı. Sedyeyle helikoptere çekilen Aune, Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Aune’nin sol ayak, kaburga ve bel kemiklerinde kırıklar oluştuğu belirtildi.

'KASK HAYATINI KURTARMIŞ'

Olay yerine ulaşarak yaralı pilota ilk müdahaleyi yapan UMKE görevlisi Alpaslan Genç, pilotun kayalıklara düştükten sonra eğimli zeminde yuvarlandığını söyledi. Mads Aune’nin kaskı sayesinde hayatta kaldığını anlatan Genç, "Buraya ulaşıp ilk müdahaleyi yaptık. O anda pilotun bilinci açıktı. Ancak acı çektiği için konuşamıyordu. Beline ve sol bacağına dokunduğumuzda çok acı çekiyordu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler