4 eski bakan soruşturması için isimler belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili Meclis soruşturma komisyonuna üye seçimi, komisyonun kurulmasına karar verildikten 64 gün sonra yapıldı. Komisyonda AK Parti'nin 9, CHP'nin 4 ve MHP ile HDP'nin birer üyesi görev yapacak.TBMM Genel Kurulu'nda,

4 eski bakan soruşturması için isimler belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili Meclis soruşturma komisyonuna üye seçimi, komisyonun kurulmasına karar verildikten 64 gün sonra yapıldı. Komisyonda AK Parti'nin 9, CHP'nin 4 ve MHP ile HDP'nin birer üyesi görev yapacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, 17 ve 25 Aralık operasyonları kapsamında haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları bulunan eski bakanlardan Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar hakkında 5 Mayıs 2014'de kurulmasına karar verilen meclis soruşturma komisyonunda görev alacak milletvekilleri seçilmesine geçildi.

Bu sırada CHP ve MHP milletvekilleri TBMM Başkanlığının soruşturmayla ilgili görüşlerini açıklayan bazı milletvekillerinin komisyona üye olamayacağının bildirmesine tepki gösterdi. Üye belirlenmesi için AK Parti 27, CHP 12, MHP ve HDP ise 3'er üye bildirdi. Torba içine konulan isimleri TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı çekti. Yapılan oylamada, AK Parti üyeleri Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Konya Milletvekili Mustafa Akış, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Bursa Milletvekili İsmet Su, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç. CHP üyeleri İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen ve Erdal Aksünger, İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ve Balıkesir Milletvekili Mahmut Havutça olarak belirlendi. MHP'nin üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, HDP'nin komisyon üyesi ise Batman Milletvekili Bengi Yıldız olarak belirlendi. 

4 eski bakanla ilgili meclis soruşturma komisyonuna seçilen 15 üye, bugün saat 16.00'da TBMM'de toplanacak ve başkan, başkanvekili sözcü ve katip üye seçimi yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler