4 eski bakan için suç duyurusu!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), dokunulmazlıkları kalkan eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu. Dilekçede 4 eski bakanın "Suç işlemek için örgüt kurmak",

4 eski bakan için suç duyurusu!
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), dokunulmazlıkları kalkan eski bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulundu. Dilekçede 4 eski bakanın "Suç işlemek için örgüt kurmak", "Zimmet", "İrtikap" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılanmaları istendi.
 
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi bir grup, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nın karşısındaki meydanda bir araya gelerek, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atarak, parti bayrakları açtı. Grup adına basın açıklaması yapan HKP İstanbul İl Başkanı Avukat Pınar Akbina, bazı kamu kurumlarına ve savcılığa yapılan "Rüşvet", "Görevi kötüye kullanma" ve "İhaleye fesat karıştırma ihbarı üzerine 13 Eylül 2012, 21 Eylül 2012 ve 14 Şubat 2013 tarihlerinde yolsuzluk soruşturmaları başlatıldığını söyledi.

"BAKANLARIN YÜCE DİVANA GİTMEMELERİ YÖNÜNDE KARAR ÇIKTI"
 
17 Aralık 2013 tarihinde dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 71 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen Avukat Akbina, "Şüpheliler arasına bulunan dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkında kovuşturma yapılabilmesi için hazırlanan fezlekeler TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na sunuldu.
 
17 Aralık sürecinden sonra istifa eden ya da görevden alınan bakanları araştırmak üzere 5 Mayıs 2014'te TBMM'de 15 kişilik bir komisyon kuruldu. Komisyon 5 Ocak 2015'e kadar çalıştı. Gelinen noktada mecliste yapılan oylama sonucu AKP'lilerin oylarıyla bakanların Yüce Divan'a gitmemeleri yönünde karar çıktı. Hırsızlıklar, yolsuzluklar bu kadar açıkken tüm bu soruşturmalar hakkında ne yazık ki takipsizlik kararları verildi" dedi. Halkın Kurtuluş Partisi olarak takipsizlik kararlarına itiraz ettiklerini ancak itirazlarının reddedildiğini söyleyen Avukat Akbina, Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları itirazın da reddedilmesi üzerine seçimden bir iki gün önce de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne(AİHM) de başvurduklarını belirtti.

"BU DAVALARIN PEŞİNDEYİZ"
 
Avukat Akbina "25. Dönem Milletvekilliğiyle birlikte adı geçen dört şüpheli hakkında cezai soruşturma yapılmasında hiçbir engel kalmamıştır. İşte bizler bu nedenle cezai dokunulmazlıkları kalkan 4 şüpheli hakkında Cumhuriyet Savcılığı derhal soruşturma yürütülmeli diyerek suç duyurusunda bulunuyoruz. Bizler bu davaların peşindeyiz" diyerek sözlerini tamamladı. Grup basın açıklamasının ardından hazırladıkları suç duyurusunu savcılığa sundu.

DİLEKÇE

Savcılığa sunulan 3 sayfalık dilekçenin sonuç bölümünde "Cezai dokunulmazlıkları kalkan Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar hakkında Cumhuriyet Savcılığı derhal soruşturma yürütmeli ve haklarına tüm delil, bilgi ve belgeler de toplanarak ivedilikle iddianame hazırlanmalıdır" denildi. Dilekçede 4 eski bakanın "Suç işlemek için örgüt kurmak", "Zimmet","İrtikap" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılanmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler